Paklen raspored inspiriše Iskru

Danilovgrađani odlično otvorili drugi dio sezone u CFL, slijede derbiji sa direktnim rivalima za vrh tabele

2192 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Facebook/Iskra
Foto: Facebook/Iskra

Početak proljećnog dijela sezone je obećavajući za fudbalere Iskre. Ubjedljiva pobjeda u Pljevljima protiv Rudara (3:0) može da bude najava velikih stvari u Danilovgradu, a stanje na tabeli govori da tim Srđana Nikića ima za šta da se bori.

Četvrti je na tabeli, sa bodom manje od trećeplasiranog Dečića, tri od Budućnosti koja je na drugom mjestu i koja već sjutra ide u Danilovgrad u 21. kolu Telekom Prve crnogorske lige.

„Iskreno, nismo očekivali tako ubjedljivu pobjedu u Pljevljima, ali odigrali smo dobro, na vrijeme postigli golove i zaslužili da slavimo. Najvažnije je da je početak dobar, svaki trijumf utiče da samopouzdanje bude najbolje moguće. I prava je to uvertira za derbi protiv Budućnosti koji je veoma bitan”, kaže za „Vijesti” napadač Iskre Mihailo Perović.

Perović je jedan od novajlija u sastavu Iskre. Stigao je u januaru kao pozajmljen igrač Olimpije iz Ljubljane, a već u prvom meču je pokazao da je pravo pojačanje - u 61. minutu je zatresao mrežu i postavio konačan rezultat protiv Rudara.

„Mislim da je Iskra jača nego u prvom dijelu sezone. Stigli su igrači koji imaju iskustvo igranja u inostranstvu, vjerujem da ćemo svi zajedno pomoći da se ispune ambicije ove sezone”, naveo je Perović.

A ambicije su - izlazak na evropsku scenu.

„To je realan cilj, iako ima dosta ekipa koje žele isto. Budućnost, mi, Dečić i Petrovac - tu se “lomi” prvenstvo, a imamo šansu da do Evrope dođemo i kroz Kup”, kaže 25-godišnji fudbaler.

Mihailo Perović slavi gol u Pljevljima
Mihailo Perović slavi gol u Pljevljimafoto: Facebook/Iskra

Raspored CFL je takav da Iskra gotovo nema pravo na grešku u narednih dvadesetak dana. Poslije Budućnosti, rival je Dečić, onda i Sutjeska, Petrovac...

„Spremali smo se za ovaj početak i kalendar koji je zaista težak do reprezentativne pauze. Poslije tih međusobnih duela će biti jasno i da li naše ambicije imaju pokriće, ali optimisti smo. Iskra ima dobar tim koji može da igra sa svima, a liga je takva da nema utakmice u kojoj unaprijed možete da računate na bodove”.

Šampionska trka gotovo da ne postoji, smatra bivši napadač Budućnosti.

„Sutjeska igra dobro, ima solidnu prednost i mislim da će osvojiti titulu. Istina, sve može da se promijeni u dvije ili tri utakmice, a i Budućnost je ne tako davno imala veliki plus koji je jedva sačuvala u drugom dijelu sezone. Kada se sve sabere, Sutjeska je zaista blizu da prva prođe kroz cilj” zaključio je Perović.

Povratak u Ljubljanu, a onda...

Mihailo Perović se na kraju sezone vraća u Ljubljanu, jer sa Olimpijom ima ugovor do ljeta 2023. Pitanje je, ipak, kakva je njegova budućnost u slovenačkom klubu.

„Napadač mora da igra i daje golove - kada to ima, onda je sve moguće. Ne znam da li ću ostati u Ljubljani, jedino je izvjesno da se na ljeto vraćam u Olimpiju”, rekao je Perović.

Prvi period u zeleno-bijelom dresu, od januara prošle godine, bio je turbulentan.

„Sve se u klubu promijenilo nakon što je Olimpija u finišu sezone ostala bez titule. Otišao je trener, onda se promijenio i predsjednik i ništa više nije bilo isto”, istakao je Perović.

Bonus video: