Kejn je sve ono što nedostaje Gvardiolinom Sitiju

Napadač Totenhema srušio Mančester siti, klub koji je ljetos uradio sve da ga dovede na "Etihad"

4797 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters/Carl Recine
Foto: Reuters/Carl Recine

Napadač takvog kalibra odavno nije imao sporiji ulazak u sezonu, ali djeluje da je Hari Kejn došao do forme koju je tražio mjesecima unazad - partija protiv Mančester sitija, kluba koji ga je toliko želio ljetos, bila je u rangu onih najboljih koje je pružao napadač Totenhema.

Kejn je na "Etihadu" bio dvostruki strijelac, golom u sudijskoj nadoknadi je lansirao Sparse ka velikom trijumfu od 3:2 protiv ekipe koja u Premijer ligi nije znala za poraz još od 30. oktobra.

Protiv "građana" je Kejn upisao šesti i sedmi pogodak u prvenstvu, 16. i 17. u svim takmičenjima.

Možda je kasno za velike stvari za klub iz sjevernog Londona, ali ko zna - možda je sa ovakvim Kejnom moguća ravnopravna borba za plasman u Ligu šampiona.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Lafont (Nant) - briljirao je na velikoj sceni, u utakmici protiv PSŽ-a. Imao je osam odbrana, zaustavio i penal Nejmara u velikoj pobjedi 3:1.

ODBRANA

Megvajer (Mančester junajted) - kapiten je sedmicu u kojoj je bio na udaru tabloida (i Kristijana Ronalda) završio u velikom stilu - golom glavom protiv Lidsa.

Hari Megvajer
foto: Reuters/Lee Smith

Bio je to prvi pogodak "crvenih đavola" poslije kornera još od aprila prošle godine.

De Liht (Juventus) - jednu bitku je dobio, drugu ne. Zatresao je mrežu Torina u gradskom derbiju, kasnije je izgubio poziciju kada je Andrea Beloti izjednačio na 1:1.

SREDINA

Kuluševski (Totenhem) - maestralna partija Šveđanina na "Etihadu", gdje je bio jedan od ključnih igrača u pobjedi Sparsa. Istakao se golom za 1:0, pa asistencijom za 3:2 u sudijskoj nadoknadi.

Ziješ (Čelsi) - najkonkretniji ofanzivac "plavaca" u 2022. Nije otišao na Kup afričkih nacija, a u dresu Čelsija je u ovoj godini postigao četiri gola.

Pedri (Barselona) - Ćavi je o njemu rekao sve poslije pobjede u Valensiji - Pedri je blago Barse i svjetskog fudbala.

NAPAD

Kejn (Totenhem) - čekali su navijači Totenhema od početka sezone, čekao je i Antonio Konte i napokon je dobio šta je želio - Kejna u najboljem izdanju. Koliko je samo u karijeri imao utakmica poput one u subotu protiv Sitija.

Pjontek (Fiorentina) - za 10 dana je upisao četiri gola u novom klubu. Teško da može da se "pretvori" u Dušana Vlahovića, ali Poljak pokazuje da je Serija A liga u kojoj može da pravi razliku.

Žoao Feliks (Atletiko Madrid) - kao i kompletan Atletiko, pati i Žoao Feliks. Makar je u Pamploni nagovijestio izlazak iz krize.

Obamejang (Barselona) - nekoliko sati nakon meča u Valensiji je saznao da je upisao het-trik. Četvrti pogodak Barse, kada je Pedri šutirao sa preko 25 metara, pripisan je napadaču iz Gabona kojeg je lopta zakačila na putu ka mreži.

Pjer-Emerik Obamejang
foto: REUTERS/Pablo Morano

Skamaka (Sasuolo) - Inter je dobio potvrdu, nema više šta da čeka ako želi da na ljeto dovede napadača Sasuola. Koliko je dobar Skamaka je pokazao u nedjelju u direktnom duelu sa defanzivcima "nerazura".

Bonus video: