Čelsi protiv Lila traži izlazak iz krize, izazov za Juve u Španiji

Prvak Evrope sa prvakom Francuske, Dušan Vlahović debituje u eliti

6282 pregleda 0 komentar(a)
Trening fudbalera Lila na "Stamford bridžu", Foto: Reuters/Matthew Childs
Trening fudbalera Lila na "Stamford bridžu", Foto: Reuters/Matthew Childs

Aktuelni prvak Evrope nije u dobrom momentu, finiš prošle i početak ove godine je uticao da ispadne iz borbe za titulu u Engleskoj, ali Čelsi ono najbolje čuva za Ligu šampiona.

Da li je spreman da to i pokaže, vidjeće se u dvomeču sa Lilom u kojem je tim Tomasa Tuhela apsolutni favorit.

Igrački kadar, kvalitet, veličina kluba - sve je to na strani "plavaca" pred ove duele, ali i Lil je u sezonu ušao kao aktuelni prvak Francuske i tim koji zna kako se igra protiv favorita.

Pored duela na "Stamfordu", večeras je na programu i okršaj Viljareala i Juventusa (21 sat).

NAPADAČIMA NIKADA NIJE BILO LAKO U ČELSIJU

Kriza Romelua Lukakua je jedna od glavnih tema na Ostrvu posljednjih mjeseci. Belgijanac nije ni sjenka igrača koji je dvije godine dominirao u dresu Intera u Seriji A, pa je o tome pred duel sa "dogama" pričao i Tuhel...

"Nije ovo vrijeme za zbijanje šala o Romeluu. On je sada u centru pažnje i mi moramo da ga zaštitimo. Tako je sa napadačima, kada ne daju golove izgube na samopouzdanju, ali nalaze formu tako što prije svega pomažu timu. Vjerujem da će i ovo proći", rekao je Tuhel.

Nije Lukaku prvi napadač koji je imao problem u Čelsiju. Pamte se i Andrij Ševčenko, Fernando Tores...

"Postoji istorija napadača koji su ovdje patili. Čelsi, dakle, možda nije najlakše mjesto za golgetere, ali ovdje je bitna i navika igrača koji se brani sa kompletnom ekipom", poručio je Njemac.

Tuhel poznaje francuski fudbal u kojem je radio kao trener Pari Sen Žermena. Zato i mora da poštuje Lil koji u sastavu ima Džonatana Dejvida, Buraka Jilmaza, Renata Sančesa, Svena Botmana, Hatema ben Arfu...

"Znamo kako moćne napadače ima Lil i da je fizički superioran tim. Naš rival je disciplinovan u igri bez lopte i to mu daje šansu u mečevima kada je autsajder", dodao je Tuhel.

Liga šampiona grafika
foto: Graphic News

Lil u Londonu sanja veliki rezultat pred revanš na stadionu "Pjer-Moro" koji je zakazan za 16. mart.

"Inspiriše nas snaga Čelsija. U pitanju je prvak Evrope koji trenutno ima neke probleme, ali imamo ih i mi. Očekujem neizvjestan duel dva tima koja znaju šta žele", rekao je trener Lila Žozelan Gurvenek.

EMERI NA ALEGRIJA

Viljareal je nakon 13 godina u nokaut fazi Lige šampiona, na drugoj strani je Juventus koji je posljednjih osam sezona stizao makar do osmine finala.

Biće ovo i dvoboj trenera koji imaju ime na evropskoj sceni - Unaja Emerija, aktuelnog osvajača Lige Evrope sa "žutom podmornicom", i Maksa Alegrija, povratnika na klupu "stare dame".

"Bitan je svaki, ali baš svaki detalj u prvih 90 minuta. Siguran sam da će tako biti i u revanšu. Mi moramo da pokažemo da smo zreli za ozbiljnu taktičku utakmicu", istakao je Alegri.

Nema Paula Dibale, vraća se Leonardo Bonući, a debi u Ligi šampiona čeka januarsko pojačanje Dušana Vlahovića.

Dušan Vlahović
foto: REUTERS/Massimo Pinca

"Sve je drugačije sada kada ne važi gol u gostima. Svaki pozitivan rezultat je dobar, ali samo ako pobijedite u prvom meču možete da kažete da ste u nekoj prednosti pred revanš", dodao je Alegri.

Emeri je pričao o veličini Juvea i snazi - Vlahovića.

"Najtrofejniji tim u Italiji i jedan od velikana u Evropi mora da se respektuje. Juve je u januaru Vlahovića, doveo igrača koji je postigao 18 golova ove sezone i time jasno stavio do zanja kakve su ambicije", rekao je Emeri.

Bonus video: