Novi seks skandal u Ajaksu: Nakon Overmarsa, još jedan bivši as u "akciji"

Istraga je trajala oko šest mjeseci, a Bogarde je navodno bio neugodan i agresivan, te ignorisao upozorenja koja je dobijao od spomenute žene

15041 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Novi seks skandal u Ajaksu - mediji u Holandiji prenose da je pomoćnik trenera Erika ten Haga, Vinston Bogarde - nekadašnji reprezentativac Holandije, slao je poruke anonimnoj ženskoj osobi, koje je ona prijavila kao seksualno maltretiranje.

Cijeli slučaj istražio je i klub i saopštio:

"Vinston Bogarde ostavio je ozbiljne psihološke posljedice na žrtvi kojoj je ustanovljen i postraumatski poremećaj".

Istraga je trajala oko šest mjeseci, a Bogarde je navodno bio neugodan i agresivan, a ignorisao je upozorenja koja je dobijao od "žrtve".

Prije deset dana u centru skandala našao se Doni Varmerdam, 20-godišnji fudbaler Ajaka, koji je optužen sa silovanje bivše 19-godišnje djevojke.

Djevojka tvrdi da ju je Varmerdam silovao prije šest mjeseci, te da za to ima foto i video zapise kao dokaz.

Samo pet dana prije toga, sada već bivši sportski direktor holandskog i evropskog velikana Mark Overmars koleginisi je poslao niz neprimjerenih poruka. Nakon toga je podnio i ostavku.

"Posramljen sam. Nisam shvatao da sam prešao sve granice, ali sada mi je to jasno. Izvinjavam se. Za nekog na mojoj poziciji to je neprihvatljivo. Kasno je sad", rekao je Overmars.

"Seksizam je kultura Ajaks. Ako ne prihvatiš određene stvari, veoma brzo odlaziš. Moraš imati tvrdu kožu u ovom klubu", istakla je jedna od žena zaposlenih u klubu.

Bonus video: