Atletiko i Junajted za spas sezone

Atletiko Madrid i Mančester junajted igraju prvi meč osmine finala Lige šampiona. Oba kluba se muče u domaćim šampionatima, pa je ovaj dvomeč od velike važnosti pred nastavak sezone. Večeras i Benfika - Ajaks (oba meča u 21 h)

7265 pregleda 0 komentar(a)
Sa dvije pobjede u Premijer ligi najavili bolje dane Igrači Junajteda, Foto: LEE SMITH
Sa dvije pobjede u Premijer ligi najavili bolje dane Igrači Junajteda, Foto: LEE SMITH

Fudbaleri madridskog Atletika i Mančester junajteda već u februaru su se oprostili od trofeja u domaćim takmičenjima. U La Ligi, odnosno Premijer ligi igraju ispod očekivanja, pa će do kraja voditi veliku borbu za plasman u Ligu šampiona naredne sezone.

Upravo je Liga šampiona jedino takmičenje u kojem “kolćonerosi” i “đavoli” mogu do trofeja. Istina, malo je vjerovatno da će neka od ove dvije ekipe podići pehar, ali večerašnji (21 h) prvi meč osmine finala Lige šampiona na madridskoj “Vandi Metropolitano” mogao bi da najavi bolje dane za špansku ili englesku ekipu.

Posebno se to odnosi na Junajted, koji je tokom sezone promijenio trenera. Ralf Rangnik je naslijedio Ole Gunara Solskjera, ali ekipa i dalje igra ispod očekivanja. U posljednja dva meča u Premijer ligi Junajted je upisao dvije pobjede i meč u Madridu će pokazati da li je ekipa konačno krenula u pravom smjeru.

”Pobijedili smo u posljednja dva meča u Premijer ligi, što može da utiče na našu igri u Ligi šampiona. Ne radi se o tome da dobro odigramo 45 ili 60 minuta, već da ostvarimo povoljan rezultat i plasiramo se u četvrtfinale”, kazao je u najavi meča menadžer Mančester junajteda, Ralf Rangnik.

Njemac večeras neće moći da računa na Edinsona Kavanija, a najavljujući okršaj u Madridu osvrnuo se i na trenera Atletika, Dijega Simeonea.

”Simeone je osvajao trofeje sa jasnim identitetom i stilom igre. Atletiko je emotivna ekipa i njihovo ponašanje na terenu se reflektuje i na trenera. Očekujem dosta emocija. Biće teško, ali se moramo psihički pripremiti za ovaj dvomeč”, poručio je Rangnik.

Čini se da Simeone ulogu favorita prepušta Junajtedu.

"Igramo protiv jedne od najboljih evropskih ekipa. Jača su ekipa, kompaktni su. Jaki su u defanzivi i skoku. Teško je naći njihove mane", poručio je Simeone.

U drugom večerašnjem okršaju osmine finala sastaju se ekipe koje su iznenadile u prvom dijelu sezone - Benfika i Ajaks.

Benfika je takmičenje u grupi završila ispred Barselone, dok su “kopljanici” odigrali sjajno grupnu fazu i plasman u nokaut rundu izborili sa svih šest pobjeda.

”Bitna utakmica. Ajaks je jedan od najboljih evropskih timova. Znamo njihove prednosti, ali i mane koje ćemo pokušati da iskoristimo. Motivisani smo. Mislim da oba tima imaju jednake šanse za prolaz”, ocijenio je trener Benfike, Nelson Verisimo.

Ajaks je fenomenalno odigrao grupnu fazu...

"Analizirali smo igru Benfike. Bićemo spremni. Igrači moraju da donose ispravne odluke, da čitaju igru dobro kako bismo pobijedili", smatra trener ekipe iz Amsterdama, Erik Ten Hag.

Bonus video: