Lider oprezan pred Jezero, Iskra se ne boji Budućnosti

Utakmicama 21. kola danas se nastavlja Telekom 1. Crnogorska fudbalska liga, Sutjeska i Budućnost igraju protiv ekipa koje su obilježile proljećni start. Dečić se protiv Rudara vadi za očajan početak drugog dijela prvenstva

2933 pregleda 1 komentar(a)
Sa meča Budućnost - Iskra u prvom dijelu sezone, Foto: Filip Filipovic
Sa meča Budućnost - Iskra u prvom dijelu sezone, Foto: Filip Filipovic

Nakon sada već uobičajenog pomjerenja od dva dana, danas će se odigrati mečevi 21. kolo Telekom 1. CFL. U drugoj rundi proljećnjeg dijela prvoligaškog karavana, koje je poput startne odložila kiša, na teren će svih 10 prvoligaša. I to u tri termina, pošto u 13.30 sati Dečić dočekuje Rudar, a Sutjeska Jezero. Dva sata kasnije Petrovac će biti domaćin Zeti, a Mornar Podgorici, dok fudbalski dan zatvara derbi meč između Iskre i Budućnosti u Danilovgradu (17.30 h).

Lider Sutjeska je oprezna pred dolazak Plavljana, koji su djelovali sjajno u starnoj utakmici i pobjedi nad Dečićem (4:2) na neutralnom terenu.

- Jezero je odigralo izvanredno, postiglo četiri gola i uspjelo da pobijedi. Doveli su nekoliko igrača, koji su pokazali da su prava pojačanja. Biće jači nego u prvom dijelu, samim tim biće teže da ih savladamo. Očekujem da odigramo kvalitetnu utakmicu i pobijedimo - rekao je trener Sutjeske, Milija Savović, koji je prošle sezone vodio Jezero do najvećeg uspjeha u istroiji kluba (peto mjesto).

Sutjeska je u prethodnom kolu savladala Zetu i nastavila gdje je stala jesenas, a prednost na vrhu uvećala sa osam na devet bodova u odnosu na drugoplasiranog. Jedini pogodak postigao je Marko Matanović.

- Očekuje nas teška utakmica. Jezero je kvalitetna ekipa, u prelaznom roku dovelo je odlična pojačanja. Imamo kvalitet za tri boda, ali se moramo izdići u odnosu na igru u meču protiv Zete. Moramo bolje i moramo naći način da dođemo do pobjede - poručio je Matanović.

Jezeru su sa tri gola u pobjedi nad Dečićem doprinijeli novajlije - dva Argentinca Rodriga Fausta i jedan Asmira Bošnjaka. Tačku na pobjedu postavio je Aldin Adžović.

- Pojačanja su se pokazala prava, mi smo odigrali odlično i slavili važnu pobjedu protiv sjajne ekipe Dečića. Težak nas posao očekuje u Nikšiću, jer po meni je Sutjeska najbolja ekipa. Ipak, igramo dobro, nemamo problema oko sastava i pokušaćemo da opet iznenadimo. Cilj je direktan opstanak i što prije želimo da budemo u takvoj poziciji na tabeli. Bošnjak, a naročito Faust su pokazali da će biti odlična pomoć u ispunjenju našeg cilja - naglasio je ofanzivni vezista Adžović.

I Budućnost je slavila na proljećnjem startu, u nadoknadi je uspjela da slomi jak otpor Mornara (2:1), ali i time preuzela drugu poziciju od Dečića, devet bodova iza Sutjeske.

- Najbitnija su tri boda. Igra je bila na zavidnom nivou, dominirali smo od prvog do posljednjeg minuta, ali najviše me raduje pristup - pokazali smo da se zna da igramo za Budućnosti, čiji dres nosimo, ušli smo u meč jako i to nam se vratilo pobjedom na kraju. Iskra se pojčala u pauzi prvenstva i u Pljevljima rezultatski lako slavila, a svi znamo kako je teško pobijediti pod Golubinjom. Nošeni tom utakmicom će motivisano ući u meč protiv nas, ali kod nas ne postoje kalkulacije - samo igra na pobjedu. Znamo da svi protiv nas igraju sa motivom više, ali ne smije biti veći od našeg - istakao je štoper Budućnosti Igor Ćuković, koji je protiv Mornara odigrao prvu utakmicu nakon 10 mjeseci pauze, jer je u aprilu prošle godine pokidao ligamente.

”Plavi” su sa Iskrom do sada odigrali 25 međusobnih duela (17 pobjeda, po četiri remija i poraza uz gol razliku 40:14), u Danilovgradu 14 (sedam pobjeda, četiri remija i tri poraza, uz gol razliku 21:11). Na posljednjih šest mečeva na stadionu “Braće Velašević” Budućnost je, međutim, slavila samo jednom.

Trener Podgoričana Aleksandar Nedović, koji je u prethodne dvije sezone vodio Iskru, neće moći da računa na odavno povrijeđenog Bogdana Milića, te lijevog beka Andriju Ražnatovića, igrača odluke protiv Mornara, zbog kartona.

- Dobili smo lijep zalet u Pljevljima, imamo dobru atmosferu i u dobroj smo situaciji. Budućnost je brend crnogorskog fudbala, ali imamo naše ciljeve i planove - u svaku utakmicu idemo na pobjedu, jer imamo ekipu za to - jasan je trener Iskre Srđan Nikić.

Iskra je četvrta na tabeli, ima tri boda manje od Budućnosti, jači sastav nego u prvom dijelu šampionata. A na njegovom startu - u 3. kolu u Danilovgradu, Iskra je dobila Budućnost sa 2:1.

- Budućnost je kandidat za titulu, ali mi smo spremni. Očekujem dobru utakmicu i tri boda, čime bi se približili ispunjenju cilja - izlasku u Evropu - rekao je Balša Sekulić, jedan od strijelaca protiv Rudara.

Dečić dočekuje Rudar i momci Miljana Radovića biće vrlo motivisani da se iskupe za očajan start prvenstva i težak poraz od Jezera (4:2). I Pljevljaci, međutim, žele da se iskupe, jer su na startu na svom terenu potučeni od Iskre 3:0.

Petrovac dočekuje posljednjeplasiranu Zetu i želi da se vrati na 4. mjesto, u zavisnosti od rezultata Iskre, dok je Mornar na “Topolici” favorit protiv Podgorice, koju je jesenas u Baru pobijedio 3:1.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: