Bjelsa realan: Borimo se za opstanak, zabrinut sam

Lids sinoć izgubio od Liverpula 6:0 i pretrpio treći uzastopni poraz

2567 pregleda 0 komentar(a)
Bjelsa, Foto: Reuters
Bjelsa, Foto: Reuters

Menadžer Lidsa Marselo Bijelsa rekao je da se njegova ekipa bori za opstanak u Premijer ligi i da je zabrinut poslije ubjedljivog poraza od Liverpula.

Lids je sinoć izgubio od Liverpula 6:0 i pretrpio treći uzastopni poraz u Premijer ligi, poslije kojeg se nalazi na tri boda od zone ispadanja.

"Ovakav rezultat ne možete da opravdate odsustvom pojedinih igrača", rekao je Bjelsa, prenio je BBC.

Lids igra već duže bez povrineđenih reprezentativaca Patrika Bamforda i Kalvina Filipsa. Od 5. decembra ne igra defanzivac Lijam Kuper zbog povrede tetive.

Lids je primio najviše golova u Premijer ligi ove sezone - 56, uključujući i 31 gol u posljednjih devet utakmica.

"Borimo se za opstanak. Naravno da me to zabrinjava. Nijednog trenutka nismo mogli da smanjimo razlike izmežu dvije ekipe. U drugom poluvremenu smo znali da će biti teško da odigramo izjednačenu utakmicu, ali željeli smo da spriječimo ili izbegnemo ono što se na kraju i desilo", naveo je Bjelsa.

Bjelsa je preuzeo ekipu u junu 2018. godine, a prošlog avgusta produžio je ugovor na još godinu dana. On nije želio da kaže da li će ostati u klubu i sljedeće sezone.

Lids, koji će u subotu dočekati Totenhem, nema pobjedu u posljednjih pet utakmica, otkako je 16. januara pobijedio Vest Hem 3:2.

Bonus video: