Poljaci, Česi i Šveđani ne žele da igraju u Rusiji

Tačno za mjesec, 24. marta, Poljska bi trebalo da gostuje Rusiji u Moskvi

4470 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Poljski, češki i švedski fudbalski savezi složni su oko toga da ne žele da gostuju u Rusiji u sklopu plej-ofa za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Tačno za mjesec, 24. marta, Poljska bi trebalo da gostuje Rusiji u Moskvi, dok bi u slučaju pobjede ruski fudbaleri bili domaćini i 29. marta kada bi igrali ključnu utakmicu za odlazak na SP protiv pobjednika dvoboja Švedske i Češke koji se igra u Stokholmu.

Po tom pitanju prvi su se u javnosti oglasili čelnici Švedskog saveza, pa je predsjednik Karl-Erik Nilson u četvrtak ujutro izjavio:

„Nezamislivo je da za nekoliko sedmica igramo utakmicu u Rusiji. Kako sada stvari stoje nema želje za tim. U ovom trenutku naše su misli s ukrajinskim prijateljima“, rekao je prvi čovjek švedskog saveza.

Nekoliko sati kasnije priklonili su mu se vodeći ljudi poljskog i češkog saveza koji su odbili igranje u Rusiji, u ovakvim okolnostima.

U petak će se održati vanredni sastanak Izvršnog odbora UEFA na kojem će se razgovarati o mnogim aktuelnim temama, u novim uslovima, nakon ruske invazije na Ukrajinu, pa vjerovatno i o evropskim baraž mečevima za odlazak na SP 2022. godine, kao i domaćinstvu finala Lige šampiona, čiji je domaćin Sankt Peterburg.

Bonus video: