Nikić: Borili smo se do fanatizma; Nedović: Sjajna igra u nastavku nije utjeha za poraz

"Moramo da idemo dalje, nećemo odustati od ofanzivnog fudbala, koliko god to nosilo rizika", kazao je trener Budućnosti

3191 pregleda 2 komentar(a)
Sa meča u Danilovgradu, Foto: FSCG
Sa meča u Danilovgradu, Foto: FSCG

Drugi put ove sezone Budućnost je izgubila od Iskre u Danilovgradu (3:2) i sve više zaostaje u borbi za tron - sada ima 12 bodova manje od vodeće Sutjeske.

Iskra je, s druge strane, u otvorenoj borbi za Evropu nakon dvije proljećne pobjede.

Nevjerovatan meč odigrali su Danilovgrađani i Podgoričani, domaćin je u finišu prvog dijela dao dva gola, poveo 2:0, Podgoričani sjajno odigrali u nastavku, izjednačili na 2:2, mogli i do preokreta, na kraju, u trećem minutu dodatka, ipak 3:2 za Iskru.

Dva tima su sada poravnata na 2. mjestu.

"Ne bi bilo nezasluženo ni da je Budućnost pobijedili. Dočekali smo svoju šansu u finišu prvog poluvremena, ali smo patili u nastavku. Na kraju smo došli do pobjede. Ne znam da li smo zaslužili trijumf, ali znam da smo ga jako željeli. Čestitam mojim momcima na fanatičnoj borbi, čestitam i Budućnosti. Ovo su utakmice koja vraća publiku", kazao je trener Iskre Srđan Nikić.

Aleksandar Nedović je vodio Iskru u prethodne dvije sezone, a oba puta je ove sezone u Danilovgradu doživio poraz.

"Najžalije mi je što moram da analiziram utakmicu koju smo izgubili, a napravili smo toliko dobrih stvari. Sa druge strane, moram i da čestitam Iskri na zasluženoj pobjedi", kazao je Nedović.

"Nepažnja u finišu prvog poluvremena, kada smo primili dva gola, skupo nas je koštala, jer smo imali utakmicu pod kontrolom. Da je ta prva lopta otišla na našu stranu mislim da bi sve bilo drugačije", nastavio je Nedović.

"Poslije 0:2 sjajna reakcija i sjajna igra, ali to ne znači ništa kada izgubite utakmicu. Stefan Milošević je imao zicer na 2:2, a mi potom gubimo meč. Ali, to je fudbal, moramo da idemo dalje, nećemo odustati od ofanzivnog fudbala, koliko god to nosilo rizika i siguran sam da ćemo igrati bolje i sakupljati bodove", zaključio je trener Budućnosti.

Bonus video: