Rusi plaćali unaprijed, sada ostaju bez reklame

Uefi godišnje 40, Šalkeu i Mančester junajtedu po 10 miliona eura donosili ruski sponzori

8944 pregleda 2 komentar(a)
Gazprom je Šalkeu za 15 godina uplatio stotine miliona, Foto: REUTERS
Gazprom je Šalkeu za 15 godina uplatio stotine miliona, Foto: REUTERS

Mančester junajted na utakmicu na "Vandi" protiv Atletika nije putovao avionom sponzora, ruskim Aeroflotom, već britanskim Titan ervejzom.

Aeroflot je zbog ratnih dešavanja u Ukrajini pod sankcijama u Britaniji a "đavoli" će morati da raskinu ugovor.

Važeći i unaprijed plaćen u iznosu od osam miliona funti godišnje.

“U svjetlu događaja u Ukrajini, prekinuli smo saradnju s Aeroflotom. Dijelimo zabrinutost naših navijača širom svijeta i izražavamo saučešće unesrećenima", poručili su iz Junajteda.

I Šalke je uklonio natpis sa dresa "Gazprom" koji mu donosi 10 miliona eura godišnje, ili čak 30 ako se klub vrati u Bundesligu. Ipak, Šalke se još ne izjašnjava oko raskida ugovora sa kompanijom koja mu je sponzor punih 15 godina.

Iz kluba čekaju pravne savjete i rješenja a njemački dnevnik Bild planira da fotomontažom umjesto Gazporm na dresovima Šalkea publikuje "Sloboda Ukrajini".

Bild je pozvao Uefu da takođe raskine ugovor sa Gazpromom, prema kojem godišnje za banere i reklame na utakmciama Lige šampiona dobija oko 40 miliona eura godišnje.

Gazprom ima ugovor sa Uefom do 2024. a sponzor je i dva evropska prvenstva. Zato Uefa razmatra mogućnosti prema kojima bi najlakše raskinula ugovore.

Bonus video: