Nećemo sa Rusijom: Poljaci odmah reagovali na odluku FIFA

Utakmica dodatnih kvalifikacija za plasman na SP 2022. između Rusije i Poljske trebalo je da se igra 24. marta u Moskvi. Istog dana na rasporedu je i susret između Švedske i Češke

11854 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nakon što je Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) donijela odluku da na tlu Rusije neće biti međunarodnih utakmica, te da će "zbornaja" svoje mečeve igrati na neutralnom terernu bez publike, nije dugo trebalo čekati reakciju Poljskog fudbalskog saveza.

"Ponavljamo, nećemo igrati s Rusijom," poručili su Poljaci.

"Fifin plan da Rusiji dopusti igranje međunarodnih utakmica na neutralnom terenu je potpuno neprihvatljiv za Poljsku. Nismo zainteresovani za igranje u takvoj utakmici. Poljska reprezentacija neće igrati protiv Rusije", odmah je na Twitteru reagovao predsjednik Poljskog fudbalskog saveza Cezari Kuleša.

FIFA je donijela odluku da zbog ruskog vojnog napada na Ukrajinu, ruska selekcija neće smjeti da koristi ni rusku himnu ni rusku zastavu.

"Sve reprezentacije bi trebalo da slijede naš primjer, pa ćemo vidjeti ima li FIFA hrabrosti da Rusiji uruči mjesto na Svjetskom prvenstvu. Mislim da nema, rekao je u subotu poljski golman Šćešnji.

Utakmica dodatnih kvalifikacija za plasman na SP 2022. između Rusije i Poljske trebalo je da se igra 24. marta u Moskvi. Istog dana na rasporedu je i susret između Švedske i Češke.

Pobjednici tih susreta 29. marta u Moskvi ili poljskom Horzovu trebalo je da se sastanu u finalu, a pobjednik će se plasirati na SP.

Bonus video: