„L’Ekip”: Mbape otvorio vrata produžetku saradnje sa PSŽ-om

Kilijan Mbape na pitanje da li želi da nadmaši rekord Edinsona Kavanija i postane najbolji strijelac u istoriji PSŽ odgovorio: „Vidjećemo šta će se desiti”, što francuski list tumači kao mig da bi mogao da ostane

3175 pregleda 28 reakcija 0 komentar(a)
Kilijan Mbape daje prvi gol protiv Sent Etjena, Foto: REUTERS/Christian Hartmann
Kilijan Mbape daje prvi gol protiv Sent Etjena, Foto: REUTERS/Christian Hartmann

Sudbina Kilijana Mbapea iz dana u dan je glavna tema u francuskim i španskim medijima.

„Marka” je nekoliko puta pisala da je sjajni Francuz dogovorio sve oko dolaska u Real Madrid, ali sada „L’Ekip” donosi informaciju koja je muzika za uši navijačima Pari Sen Žermena.

Pariski list navodi da je Mbape otvorio vrata produžetku saradnje sa „svecima” i da neće otići kao slobodan igrač na ljeto u „kraljevski klub”.

„L’Ekip” tu informaciju bazira na Mbapeovim riječima da volio da postane najbolji strijelac u istoriji PSŽ-a.

Protiv Sent Etjena se izjednačio na 2. mjestu klupske liste strijelaca sa 156 golova, a rekorder je Edinson Kavani sa 200.

„Veoma je poseban osjeaj dostići učinak Ibrahimovića na svom stadionu, sa podrškom ljudi i razumijevanjem koje sada postoji. Svi želimo da idemo u istom pravcu”, rekao je Mbape.

Na pitanje da li želi da nadmaši rekord Kavanija, samo je odgovorio:

„Vidjećemo šta će se desiti”.

Te riječi u Francuskoj vide kao Mbapeov mig da želi da obnovi saradnju sa PSŽ-om. U Realu su, s druge strane, mirni i očekuju da jedan od najboljih igrača svijeta izdrži pritisak i dođe na ljeto.

Sjajni napadač je više puta saopštio da nije odlučio kakva mu je budućnost i da to neće uraditi do kraja sezone.

Ključ bi mogao da bude meč na „Santjago Bernabeuu”. Ako Real nadoknadi minus iz prvog meča i izbaci PSŽ, Mbape bi mogao da otkrije gdje mu leži budućnost...

Bonus video: