Sve je u znaku Nikole Krstovića (VIDEO)

Napadač Dunajske Strede obilježio vikend kada su u pitanju crnogorski internacionalci

6475 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Krstović, Foto: DAC Dunajska Streda
Nikola Krstović, Foto: DAC Dunajska Streda

Napadač Dunajske Strede Nikola Krstović je apsolutni igrač vikenda među crnogorskim internacionalcima. Mladi reprezentativac i potencijalni član A selekcije “hrabrih sokola” upisao je het-trik u pobjedi nad Žilinom (3:1) u 22. kolu slovačke Fortuna lige.

Krstović je prvo pogodio u 3. minutu, da bi u 68. i 83. donio trijumf svom timu. Bivši napadač Zete i Crvene zvezde je u slovačkom šampionatu postigao pet pogodaka, a Dunajska Streda će igrati u plej-ofu za titulu.

- Žestok rad na pripremama je dao rezultat i kao da je u ovih 90 minuta sve došlo na naplatu. Trudio sam se u svakom minutu na terenu od kada sam ovdje i golovi su nagrada. Ali, tu ne želim da se zaustavim”, rekao je Krstović u intervjuu “Vijestima” prije dva dana.

Sa odilčnim igrama je nastavio Stefan Savić. Nakon što je u prvom meču osmine finala Lige šampiona zaustavio Kristijana Ronalda, Mojkovčanin je dobar meč odigrao i u pobjedi (2:0) nad Seltom u La Ligi, pa ga je sajt Sofascore ocijenio sa 7,4. Savić je na terenu proveo 90 minuta, dobio je žuti karton, a mreža “kolćonerosa” još jednom je mirovala. Nakon ove utakmice Atletiko je na 5. mjestu sa 45 bodova, koliko ima i četvrtoplasirana Barselona uz meč manje.

Naši
foto: Sofascore

Identičnu ocjenu kao Savić dobio je napadač Sportinga iz Hihona Uroš Đurđević. Sporting je u nedjelju izgubio na svom terenu od Saragose 2:1, a Đuka je u četvrtom minutu sudijske nadoknade postigao gol za izjednačenje. Ipak, dva minuta kasnije uslijedio je šok – mrežu Hihona zatresao je Ason i tri boda su otišla u Saragosu.

Sporting tone na tabeli - na posljednjih pet mečeva je poražen četiri puta, pa poslije 26 kola zauzima 16. mjesto sa 35 bodova, devet više od B tima Real Sosijedada, koji je prvi ispod crte.

Saša Balić i Aleksandar Šćekić su učestvovali u remiju poljskog Zaglebja protiv Šljonska (0:0). Balić je odigrao 81 minut i dobio žuti karton, dok je Šćekić bio na terenu cijeli meč. Zaglebje poslije 23 kola ima 24 boda, dva više od Legije koja je u zoni ispadanja.

Na terenu je 90 minuta proveo i napadač Herte Stevan Jovetić. Kapiten “hrabrih sokola” nije zatresao mrežu Frajburga, dobio je žuti karton, a tim iz Berlina je ubjedljivo poražen (3:0). Nema sumnje da ga do kraja sezone čeka borba za opstanak.

Herta sedam mečeva u Bundesligi ne zna za pobjedu, a u međuvremenu je eliminisana i iz Kupa. Posljednji trijumf je upisala u decembru prošle godine protiv Borusije iz Dortmunda (3:2), pa se poslije 24 kola nalazi u zoni baraža za opstanak. Štutgart, pretposljednji na tabeli, ima četiri boda manje.

Bonus video: