Nedović: Puno smo promašili, najvažnije je da momci "grizu"

Budućnost savladala Podgoricu 2:1, sada ima 10 bodova manje od Sutjeske pred međusobne duele četiri prvoplasirana tima u narednom kolu

10692 pregleda 6 komentar(a)
Foto: FSCG/Savo Prelević
Foto: FSCG/Savo Prelević

Prvi put ovog proljeća Budućnost je smanjila razliku u odnosu na Sutjesku, barem simbolično, ali "minus 10" svakako bolje izgleda za Podgoričane nego "minus 12", koliko je bilo prije ovog kola.

Budućnost je danas u meču 22. kola Telekom 1. CFL savladala Podgoricu sa 2:1, dok je vodeća Sutjeska igrala 1:1 sa Rudarom u Pljevljima.

Do kraja je još 14 kola, u opticaju su 42 boda, ostaju i dva velika derbija, tim Aleksandra Nedovića se ne predaje, iako je razlika i dalje velika...

"Najbitnije je što smo pobijedili, ali opet se pojavio problem realizacije, jer mislim da smo mnogo ranije trebali da otvorimo utakmicu. Takođe, u periodu kada smo poveli ili kada je rival izjednačiom, mogli smo da je brže zatvorimo, jer smo promašili mnogo šansi“, rekao je Nedović.

Budućnost je povela golom Stefana Miloševića u 54. minutu, Podgorica izjednačila u 64. preko Vladimira Boljevića, a samo minut kasnije postavljen je konačan rezultat, autogolom defanzivca gostiju Ukšanovića.

„Razumijem negdje grč zbog jurenja zaostatka na tabeli, razumijem da trening nije adekvatan u posljednje vrijeme zbog vjetra, kao što ni danas uslovi nisu bili sjajni, ali najbitnije je da momci grizu. Kada ekipa hoće i želi, nekada je to sputava, ali mislim da ćemo prevazići i taj detalj i da ćemo mnogo lakše dobijati utakmice i zatvarati ih na pravi način“, dodao je Nedović, koji je pohvalio Podgoricu:

"Rival je imao šansu na 0:0, pa i na 2:1, u tim situacijama nas je Dragojević spasio i želio bih da pohvalim mušku igru koju su pokazali“.

U narednom kolu, u subotu, moglo bi mnogo toga da bude jasnije na vrhu tabele, jer se sastaju četiri prvoplasirana tima: Budućnost gostuje Dečiću u Tuzima, Sutjeska dočekuje Iskru.

Bonus video: