Vatren doček za Vlahovića, Batistuta na tribinama i šok u finišu: Fiorentina izgubila od Juventusa

Juve do pobjede došao u 91. minutu poslije autogola Venutija

12687 pregleda 0 komentar(a)
Vlahović na većerašj, Foto: Reuters
Vlahović na većerašj, Foto: Reuters

Koreografija na tribinama, transparenti sa citatima iz Danteovog "Pakla", zvižduci prilikom svakog kontakta sa loptom - Dušan Vlahović je večeras vatreno dočekan u Firenci, a na kraju je imao više razloga za zadovoljstvo od navijača Fiorentine.

Juventus je savladao "violu" 1:0 u prvom meču polufinala Kupa Italije.

Veliki tragičar je defanzivac domaćih Lorenco Venuti, koji je u prvom minutu sudijske nadoknade postigao autogol. Kvadrado je ubacio loptu, koja je udarila fudbalera Fiorentine i završila u mreži. Venuti je meč završio u suzama...

Prije pogotka Juve je imao samo jednu šansu. Početkom drugog dijela Vlahović je pokušao da lobuje Teraćijana, ali je golman Fiorentine loptu izbacio u korner.

Fiorentina je bila bolja, u prvom poluvremenu imala sjajnu šansu preko Bonaventure, koji je nakon kiksa Perina promašio prazan gol.

Poslije Bonaventure probao je i Ikone, ali je lopta prošla pored gola, da bi isti igrač na startu drugog poluvremena pogodio stativu.

Utakmici na "Artemio Franki" stadionu prisustvovao je i legendarni Gabrijel Batistuta, ali na kraju ne može da bude zadovoljan konačnim rezultatom.

Bonus video: