Neće biti lako: "Crveni đavoli" gledaju ka osmini finala

Belgija danas protiv Tunisa (14 sati), u 2. kolu grupe G, igra za plasman u osminu finala. Sjutra Engleska - Panama
0 komentar(a)
Belgija Mundijal, Foto: Reuters
Belgija Mundijal, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.06.2018. 07:05h

Belgijanci će se plasirati u osminu finala i ispuniti prvi mundijalski cilj, ako danas savladaju Tunis na stadionu Spartaka u Moskvi (14 časova).

"Neće biti lako - čeka nas hrabra i dinamična ekipa, opasna iz kontranapada, čiji se igrači dobro razumiju međusobno. Igraju efektivan, direktan fudbal", kazao je o Tunisu selektor Belgijanaca Roberto Martines.

“Crveni đavoli” su otvorili Mundijal rutinskom pobjedom protiv Paname (3:0), ali su protivnika, najvećeg autsajdera na Mundijalu, slomili tek u drugom poluvremenu.

"Nije nam bilo lako sa igračem manje, jer Lukaku kao da nije igrao prvo poluvrijeme", kritičan je bio prema saigraču najbolji belgijski fudbaler Eden Azar.

"Rekli smo mu na poluvremenu da se probudi, jer nam je potreban. Kada se uključio u igru, pokazao je svoju magiju, postigao je dva gola i značajno nam olakšao put ka pobjedi".

Belgijanci će danas u Moskvi pokušati da ranije slome rivala, da ne dozvole da Tunižani urade i njima ono što su uradili Englezima u prvom kolu.

“Orlovi Kartagine” su sve do sudijske nadoknade držali utakmicu u egali i odolijevali engleskim napadima, a onda ih je srušio Hari Kejn, glavom nakon prekida.

"Da smo osvojili bod protiv Engleske, a bili smo vrlo blizu, napravili bismo fantastičan posao na početku Mundijala. Možda bi nas to odvelo i do velikih stvari, ali se još ne predajemo. Čeka nas Belgija, jedna od najtalentovanijih ekipa na Svjetskom prvenstvu", kaže selektor Tunisa Nabil Malul.

Ovo je drugi sudar Belgije i Tunisa na mundijalima - prvi je završen bez pobjednika (1:1) u meču u grupnoj fazi na Svjetskom prvenstvu u Koreji i Japanu 2002. godine.

Kada su se posljednji put sastala dva tima - 2014. u prijateljskom meču, “crveni đavoli” su slavili 1:0 pogotkom Drisa Mertensa.

Belgijanci žele da pobijede, ali i da budu prvi u grupi - za sada imaju bolju gol-razliku od Engleza, sa kojima će se sastati u posljednjem kolu.

U drugom meču 2. kola grupe G Engleska sjutra u Nižnjem Novgorodu u 14 sati igra protiv Paname.

Bonus video: