Lider igra prvi od četiri derbija, Savović i Janjić: Iskra je pokazala da može da pobijedi i jače od sebe

Sutjeska sjutra (14 h) dočekuje Iskru u 23. kolu Telekom 1. CFL

3420 pregleda 1 komentar(a)
Nikola Janjić na utakmici sa Makabijem u kvalifikacijama za Ligu konferencija, Foto: Boris Pejović
Nikola Janjić na utakmici sa Makabijem u kvalifikacijama za Ligu konferencija, Foto: Boris Pejović

Do odlaska na reprezentativnu pauzu crnogorski prvoligaši odigraće još četiri kola, a lidera Telekom Prve crnogorske fudbalske lige Sutjesku očekuje težak raspored.

Ekipa Milije Savovića u tom periodu igraće protiv Iskre, Dečića, Budućnosti i Petrovca, ekipa iz vrha tabele, a dobra stvar za Nikšićane je što će gostovati samo Dečiću.

Prvi od četiri meča na programu je sjutra (14 h) u Nikšiću, a rival u 23. kolu je Iskra. Danilovgrađani su se u zimskom prelaznom roku dobro pojačali, na startu drugog dijela savladali Rudar i Budućnost, a u prethodnom kolu izgubili od Dečića na domaćem terenu.

"Iskra ima profil igrača od kojih se očekuje da igraju ofanzivno, u rombu u sredini sa dva špic igrača. U startu imaju veliki broj fudbalera koji direktno idu na protivnički gol. Očekujem otvorenu utakmicu i jedan težak meč. Iskra je u dosadašnjem dijelu sezone pokazala da može da savlada jače od sebe, ali mislim da smo mi u ove tri utakmice pokazali dobar nivo spreme i igre i očekujem da takav trend nastavimo", rekao je u najavi meča trener Sutjeske Milija Savović, koji zbog kartona neće moći da računa na Miloša Drinčića, Vladimira Jovovića i Nikolu Stijepovića.

Protiv Iskre je u prvom meču ove sezone, odigranom kraj Bistrice odličan bio Nikola Janjić. Mladi reprezentativac je tada postigao dva pogotka, kreirao preokret i Sutjeska je na kraju slavila 3:1.

"Očekuje nas veoma teška utakmica. Iskra se dobro pojačala u zimskom prelaznom roku, ima kvalitetnu ekipu. Neće nas zavarati poraz od Dečića u prethodnom kolu. Domaćini smo, potrebna su nam tri boda i ako budemo igrali kao protiv Jezera siguran sam da pobjeda neće izostati", poručio je Janjić.

Bonus video: