Kuman: Laporta mi je govorio da neće dovesti Ćavija

"Nije me Laporta doveo u klub. Od prvog trenutka kad je pobijedio na izborima osjećao sam da nismo na istim talasnim dužinama", kaže bivši trener "blaugrane"

2634 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ronald Kuman je bio trener Barselone u jednom od najtežih perioda katalonskog kluba.

Nakon mnogo previranja, sukoba sa upravom, konačno je smijenjen krajem oktobra prošle godine.

Nekoliko dana kasnije Barsa je za novog trenera imenovala Ćavija Ernandesa.

"Predsjednik Đoan Laporta mu je hiljadu puta rekao da neće dovesti Ćavija jer mu nedostaje trenersko iskustvo", kaže Holanđanin.

Sa Laportom nije ostao u dobrim odnosima.

"Nije me Laporta doveo u klub. Od prvog trenutka kad je pobijedio na izborima osjećao sam da nismo na istim talasnim dužinama. Meni novac nikad nije bio važan. Stvarno sam želio da uspijem u Barseloni, da uradim sve što je do mene, ali sam shvatio da Laporta želi da me se riješi, jer me nije angažovao", dodao je Kuman.

Ima još nekih nelogičnosti, smatra Kuman.

"Na insistiranje rukovodstva sam pristao da se prodaju neki igrači kako bi se finansije dovele u red. A, onda malo poslije toga svjedočimo da je Barselona platila jednog igrača 55 miliona eura (Ferana Toresa iz Mančester sitija. Sve to se desilo malo pošto je pustila Lionela Mesija. U takvim okolnostima se zapitate da li se dešavalo još nešto što niste znali. Pitate se i da li je onda Mesi morao da ode", poručio je Kuman.

Na kraju, publika ga neće brzo na "Nou kampu", iako je legenda kluba.

"Ne mogu da se uz Laportu pretvaram koa da se ništa nije desilo", zaključio je junak Barsine prve evropske titule.

Bonus video: