Milošević spreman da rešeta za Budućnost: Cilj - dupla kruna i da budem prvi strijelac proljeća

Stefan Milošević je crnogorski fudbal napustio kao najbolji strijelac polusezone, i to kao član Iskre, sada nakon povratka iz inostranstva želi da to ponovi u matičnom klubu, ali i osvoji neki trofej

3532 pregleda 5 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Aleksandar Nedović ga je u januaru 2019. godine iz Iskre ispratio kao najboljeg strijelca prvoligaškog karavana, tri godine kasnije Stefana Miloševića je isti trener dočekao u Budućnosti. Stameni, 25-godišnji napadač ima jasan cilj - postići najviše golova u polusezoni koju će provesti u plavom dresu podgoričkog tima.

U prve tri proljećne utakmice Miloševiću se pišu gol i asistencija, a Budućnost je sa njim u timu dobila dvije utakmice, uz jedan poraz - baš od Iskre.

”Bila je to čudna utakmica, Marko Kordić mi je odbranio na nevjerovatan način i zaslužuje čestitke, da bi u narednom napadu u nadoknadi primili gol. Ipak, prvenstvo je dugo, vidimo da niko unaprijed ne može da upiše bodove i nadamo se. Tim prije, jer imamo dva direktna duela sa liderom Sutjeskom do kraja. Moj cilj je da budem najbolji strijelac proljećnjeg dijela sezone u Prvoj ligi, ali i da osvojimo titulu i Kup Crne Gore”, ne krije ambicije Milošević.

On se pod Goricu vratio ove zime iz izraelske Kirjat Šmone, u kojoj je proveo jesenji dio fudbalske sezone.

”Klub je imao problema sa upravljačkom politikom, a mi stranci smo najbolje plaćani i tako je odlučeno da prekinemo saradnju. Čekajući novi inostrani angažman trenirao sam u Podgorici, a onda se mom agentu Igoru Gluščeviću javio trener Nedović. On je, uostalom, bio spona između mene i Budućnosti i sada sam presrećan. Odlično smo sarađivali u Iskri, a Budućnost je moj klub za koji sam debitovao sa 16 i po godina. Zbog nepristajanja da se svojevremeno ‘prekvalifikujem’ u štopera, napustio sam klub i eto me nakon sedam godina opet u starom jatu”, kaže Milošević, koji je debitovao za Budućnost još 2013, u dvije sezone odigrao 14 prvoligaških utakmica, postigao jedan gol prije nego što je potražio šansu u drugim crnogorskim timovima - Rudaru, Lovćenu, Komu i Iskri.

Upravo ga je sjajna polusezona u Danilovgradu, u sezoni 2018/19, preporučila belgijskom Beverenu. Tri godine fudbalske pečalbe bile su i turbulente i plodne.

”Smatram da su me pogrešne odluke čelnika klubova prilično skupo koštale. Već u prvoj polusezoni u Vasland Beverenu u najjačoj ligi Belgije sam postigao sedam golova na 14 utakmica. Stigla je bogata ponuda iz Španije, ali je predsjednik odbio, tvrdeći da ću naredne sezone biti najbolji strijelac u Belgiji. Ipak, povreda leđa i tri, četiri mjeseca problema su ostavili traga pa sam u narednih 18 utakmica bio strijelac samo pet puta. Došlo je i do promjene u vlasničkoj strukturi, a ja sam pozajmljen Rigi, u kojoj sam u najjačoj ligi Letonije za 11 mjeseci postigao 20 golova”.

Odlične igre i golovi preporučili su Miloševića i za seniorsku reprezentaciju Crne Gore.

”Ponuđen mi je novi, bolji ugovor u Rigi, a stigao je i poziv reprezentacije. Prvo protiv Bosne i Hercegovine, a potom 45 minuta protiv selekcije Izraela, koji su bili dovoljni da dobijem ponudu izraelske Kirjat Šmone, kao korak naprijed. No, sada sam tu, maksimalno fokusiran i nakon priprema uvodne utakmice su mi poslužile da podignem formu do nivoa kojim sam zadovoljan. A zadovoljan sam i sa svim u Budućnosti, odnosom i atmosferom u svlačionici dok sa trenerom od ranije imam sjajnu saradnju. Sviđa mi se i ambicija jer svi u klubu žele da se pobjeđuje, igra se isključivo na pobjede”, zaključuje Milošević.

Sutjeska je i dalje predaleko na tabeli - 10 bodova, ali su prva tri proljećna kola pokazala da Budućnost u toj potjeri ima jak napadački adut.

Nije lako sa Dečićem, na pobjedu u Tuzima

Budućnost u subotu, u derbiju 23. kola Telekom 1. CFL, gostuje Dečiću u Tuzima. Istovremeno igraju i Sutjeska - Iskra.

”Nikada nije lako na tuškoj 'Bombonjeri'! Oni su ovog proljeća startovali ispod očekivanja, s obzirom na odlične igre u jesenjem dijelu i zvučna pojačanja. Podatak da su doveli Fatosa Bećiraja, da je Draško Božović u njihovim redovima, ali još nekoliko sjajnih igrača i reprezentativaca su za respekt. To oslikava njihove evropske ambicije, ali mi idemo da pobijedimo i siguran sam da će utakmica u subotu do 14 sati biti pravi praznik fudbala”, zaključio je Milošević.

Bonus video: