Stiže prva ponuda za Čelsi: Milijarda manje od Abramovičeve cijene

Abramovič, koji želi da proda klub i zbog straha od mogućih sankcija koje bi uskoro mogle da ga pogode zbog njegove navodne bliskosti Vladimiru Putinu, postavio je cijenu na oko 3,4 milijarde eura

5838 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Roman Abramovič najkasnije do kraja sedmice dobiće prvu ponudu za Čelsi.

Nakon što je ruski magnat potvrdio prodaju londonskog kluba, aktuelnog šampiona Evrope i svijeta, švajcarsko-američki konzorcijum, koji čine Tod Boli i Hansjerg Vis, intenzivirao je pregovore.

Abramovič, koji želi da proda klub i zbog straha od mogućih sankcija koje bi uskoro mogle da ga pogode zbog njegove navodne bliskosti Vladimiru Putinu, postavio je cijenu na oko 3,4 milijarde eura.

Prema mnogim analitičarima fudbalskih i ekonomskih prilika – teško da će moći da dobije toliko novca.

Rani potencijalni kupci – Boli, jedan od vlasnika bejzbol timu LA Dodžersa, i Vis, švajcarski milijarder, koji je svoje bogatstvo izgradio u medicinskom sektoru – nisu ni blizu te procjene, već su spremili 2,3 milijarde eura.

Abramovič je dao mandat američkim bankarima Rejn grupe da pronađu kupce do sredine marta.

On je prije dva dana objavio da prodaje klub, što je “u najboljem interesu kluba, zaposlenih, navijača, partnera i sponzora".

Abramovič je saopštio da će ljudi iz njegovog tima oformiti dobrotvornu fondaciju koja će novac od prodaje donirati narodu Ukrajine, odnosno žrtvama rata u toj zemlji.

“Dao sam instrukcije svom timu da ustanovi dobrotvornu fondaciju kroz koju će se vršiti sav promet do prodaje. Fondacija će biti za dobrobit svih žrtava rata u Ukrajini. Ovo uključuje obezbjeđivanje ključnih sredstava za hitne slučajeve, kao i podršku dugoročnom radu na oporavku od rata", saopštio je Abramovič.

Bonus video: