Radulović: Carević je u formi, Šipčić želi da igra za Crnu Goru, Krstović i Janjić zaslužili šansu

U nacionalnom timu ovoga puta neće biti Kosovića i Vujnovića, te povrijeđenih Šarkića i Vukotića, kao ni Simića. Poslije više od 10 godina na listi nema Fatosa Bećiraja, rekordera po broju mečeva u reprezentaciji

5968 pregleda 6 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović kazao je da je za prve utakmice u 2022. godini, protiv Jermenije i Grčke, pozvao četvoricu igrača koji će "u budućnosti značajno doprinositi igrama i rezultatima" nacionalnog tima.

Na njegovom spisku našli su se Lazar Carević, Nikola Krstović i Nikola Janjić, te kao iznenađenje Nikola Šipčić.

"Golman Carević se, nakon određenog vremena bez minutaže u klubu, ustalio na golu drugog tima Barselone i ušao u formu, što mu kao izuzetno mladom i talentovanom golmanu daje šansu da konkuriše za mjesto broj jedan u nacionalnom timu. Janjić je sjajnim igrama u domaćem šampionatu i mladoj reprezentaciji zaslužio priliku za dokazivanje u seniorskoj selekciji. Ista situacija je i sa Krstovićem, koji je već duže vrijeme u planovima stručnog štaba A reprezetacije i koji će u predstojećim mečevima imati priliku da debituje" kazao je Radulović.

Nikola Šipčić, 26-godišnji defanzivac Tenerifa, iznenada je postao crnogorski reprezentativac.

"Nikola Šipčić je centralni defanzivac koji već treću godinu brani boje španskog Tenerifea, kojeg smo pomno pratili, jer ima crnogorsko porijeklo i koji je kroz razgovore izrazio ogromnu želju da nastupa za Crnu Goru. Njegovim pozivanjem pojačaćemo konkurenciju i povećati izbor u odbrambenoj liniji naše selekcije", naglasio je Radulović.

Od novih mokaka Radulović očekuje da će "pristupom i kvalitetom opravdati poziv za mečeve sa Jermenijom i Grčkom".

"Od njih očekujem da se ravnopravno bore za mjesto sa iskusnijim reprezentativnim kolegama i da će kvalitetom, radom i pristupom opravdati ukazanu šansu. Naravno, sa njima četvoricom se ne završava spisak igrača nakoje računamo za mečeve u ovoj godini. Pratimo i analiziramo učinak svih naših igrača, sa posebnim osvrtom na mlade igrače a ovaj spisak je ujedno i jasna poruka svima da je teren i učinak igrača jedino mjerilo za poziv u reprezentaciju Crne Gore", rekao je selektor.

U nacionalnom timu ovoga puta neće biti Kosovića i Vujnovića, te povrijeđenih Šarkića i Vukotića, kao ni Simića. Poslije više od 10 godina na listi nema Fatosa Bećiraja, rekordera po broju mečeva u reprezentaciji.

"Kosović i Vujnović nemaju riješeno pitanje kluba i nisu u takmičarskom ritmu. Šarkić ima povredu ramena, Vukotić mišićne problema. Martovkse mečeve ćemo iskoristiti da provjerimo nove snage pa će ovo okupljanje propustiti dvojica iskisnih igrača, Bećiraj i Simić. Naravno, ne odričemo se njih dvojice, niti bilo kojeg igrača koji ima pravo nastupa za naš nacionalni tim, pa će u nastavku godine biti prilike da iskusni dvojac ponovo vidimo u dresu sa državnim grbom" rekao je selektor.

Bonus video: