Bez Bećiraja poslije 13 godina, Radulović: Nismo se odrekli ni njega, ni Simića

Poslije 13 godina i nakon povratka u crnogorski klupski fudbal (Dečić), Bećiraj, koji u maju puni 34, nije se našao na listi igrača koji konkurišu za utakmice reprezentacije

4809 pregleda 6 komentar(a)
Fatos Bećiraj, Foto: Savo Prelević
Fatos Bećiraj, Foto: Savo Prelević

Od marta 2009. kada je prvi put dobio poziv da igra za najbolji tim Crne Gore, Fatos Bećiraj je upisao 85 nastupa, ubjedljivi je rekorder po broju mečeva za nacionalnu selekciju, ima ih čak 23 više od Stevana Jovetića.

Poslije 13 godina i nakon povratka u crnogorski klupski fudbal (Dečić), Bećiraj, koji u maju puni 34, nije se našao na listi igrača koji konkurišu za utakmice reprezentacije. On je i treći strijelac u istoriji reprezentacije, sa 16 golova, jednim manje od Mirka Vučinića (rekorder je Jovetić sa 31 pogotkom).

Bećiraja nema na spisku igrača na koje selektor Miodrag Radulović računa za duele sa Jermenijom i Grčkom, 24. i 28. marta, a nema ni Marka Simića (34), još jednog veterana, igrača sa 50 upisanih nastupa.

To, međutim, ne znači da su otpisani, naglasio je Radulović.

"Naravno, ne odričemo se njih dvojice, niti bilo kojeg igrača koji ima pravo nastupa za naš nacionalni tim, pa će u nastavku godine biti prilike da iskusni tandem ponovo vidimo u dresu sa državnim grbom" rekao je Radulović.

Bonus video: