Jedinstvo na udaru talasa sa juga

Druga crnogorska fudbalska liga nastavlja se danas utakmicama 20. kola, derbi pod Vrmcem

4211 pregleda 5 komentar(a)
Brane osam bodova za ulazak u domaću elitu, Foto: FK Jedinstvo/Facebook
Brane osam bodova za ulazak u domaću elitu, Foto: FK Jedinstvo/Facebook

Druga crnogorska fudbalska liga nastavlja se danas utakmicama 20. kola. Prvi dio sezone protekao je u znaku Jedinstva, koje ne skriva želju da se u proslavi jubileja - vijeka od osnivanja kluba, domogne domaćeg elitnog takmičenja.

Bjelopoljci imaju osam bodova prednosti iz jesenjeg dijela u odnosu na drugoplasirani Arsenal, koji ne skriva velike ambicije.

Danas u 14 sati na stadionu “Nikoljac” Jedinstvo dočekuje Kom, bez pomoći navijačke grupe Ultras, koja ima zamjerke na odnos prema njima od strane predsjednika UO Nermina Bećirovića.

U istom terminu počinju i utakmice OFK Mladost DG - Cetinje, Grbalj - Berane i Igalo - OFK Titograd.

Derbi se igra na stadionu pod Vrmcem u Kotoru od 17 sati, kada se sastaju Bokelj i Arenal. Kotorani su na trećoj poziciji imaju samo dva boda manje od Tivćana.

Arsenal se i najviše pojačao, a najzvučnije pojačanje je Boris Došljak, koji se vratio sa Farskih Ostrva u crnogorski fudbal.

Prvoplasirani ide direktno u elitu, a dva tima će pokušati da se dočepaju Prve lige preko baraža.

Na začelju će borbu za opstanak voditi posljednjeplasirani OFK Titograd, koji ima šest bodova manje od Cetinja, a osam od zone spasa u kojoj je Grbalj. Titogradu će status drugoligaša pokušati da sačuva novi trener, Vlado Jagodić, a Cetinju Ivan Brnović

Bonus video: