Barsa preokretom do 3. pozicije, Tores i Depaj srušili Elće, Ćavi: Morali smo ranije da obezbijedimo pobjedu

"Blaugrana" na poluvremenu gubila 1:0, a onda je ulaskom Ferana Toresa preokrenula situaciju na terenu i pobijedila Elće - 2:1

11947 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ažurirano: 06.03.2022. 18:36h

Prvi put poslije godinu dana fudbaleri Barselone vezali su tri pobjede u La Ligi - "blaugrana" je danas na gostovanju Elćeu slavila poslije preokreta 2:1 i nastavila sa odličnim izdanjima.

Nakon današnje pobjede Barsa ima 11 utakmica zaredom bez poraza u domaćem šampionatu. Posljednji meč u La Ligi Ćavijeva ekipa izgubila je od Betisa u decembru prošle godine.

Istina, Barsa je teže nego što se očekivalo došla do pobjede, budući da je Elće vodio od 44. minuta, kada je gol postigao Fidel. U nastavku su preokret režirali Feran Tores i Memfis Depaj.

"Trebalo je ranije tokom meča da obezbijedimo pobjedu. Fudbaleri Elćea su odigrali odlično, ali i mi smo igrali dobro, ovo je timska pobjeda. Zasluženo smo slavili. Feran Tores nam pruža mnogo toga. Osim što postiže golove dobar je u defanzivi, a danas je nagrađen za još jednu dobru utakmicu", rekao je nakon meča trener Barselone, Ćavi.

Barselona je zasluženo pobijedila. Bila je bolji rival, od starta utakmice napadala, ređala šanse, ali nije mogla do gola. Opasni su na startu bili Pjer-Emerik Obamejang, Frenki de Jong i Osman Dembele, ali se rezultat nije mijenjao.

I kada se činilo da će rezultat na poluvremenu biti 0:0 uslijedio je šok za gostujuću ekipu - Pedri je u želji da otkloni opasnost proigrao Fidela, a fudbaler domaćih zatresao mrežu.

Ćavi je na poluvremenu reagovao, u igru uveo Ferana Toresa umjesto Gavija i to se pokazalo kao dobar potez, budući da je upravo Tores postigao gol za izjednačenje, nakon asistencije Đordija Albe u 61. minutu.

Tores je bio najopasniji igrač Barse u tim momentima, nakon gola imao tri odlične prilike, ali je dva puta odlično reagovao golman Elćea Badija, dok je jednom lopta otišla preko gola.

Imali su i domaći u tim trenucima šansu, u najboljoj situaciji bio je Milja, ali je Ter Štegen bio na mjestu.

I onda u 84. minutu šok za domaće - Baragan je igrao rukom u šesnaestercu, sudija, Mario Melero Lopes nakon konsultacija sa VAR sobom dosudio penal za goste, a gol postigao Memfis Depaj.

Fudbaleri Elćea su u finišu dva puta tražili jedanaesterac, ali arbitar nijednom nije pokazao na bijelu tačku.

Barsa ovim bodom dolazi na treću poziciju sa 48 bodova, Elće je 14. sa 29.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: