Veliki derbi: Sutjeska - Budućnost za mjesto u završnici

Parovi 1/4 finala: Igalo - Lovćen, Ibar - Grbalj, Mornar - Mladost, Budućnost - Sutjeska
2 komentar(a)
FK Sutjeska - FK Budućnost, Foto: Savo Prelević
FK Sutjeska - FK Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.10.2017. 15:17h

Žrijeb je bio nemilosrdan za Sutjesku i Budućnost - najveći rivali sastaće se u četvrtfinalu Kupa Crne Gore, odlučile su kuglice u prostorijama Fudbalskog saveza.

Sutjeska brani trofej, Budućnost ga napada, ali je sada jasno da će jedan od dva favorita za titulu šampiona države (Sutjeska je, istina, ubjedljivi lider sa osam bodova više) morati da se oprosti od pehara u Kupu već u novembru.

Nikšićani i Podgoričani su do sada samo jednom igrali u Kupu, i to 2009. godine kada je takođe u četvrtfinalu uspješnija bila Budućnost.

Nakon rezultata 1:1 pod Goricom u prvom susretu, "plavi" su u revanšu kraj Bistrice slavili sa 1:0, da bi ih kasnije u finalu savladao Rudar (2:1).

Mladost, osvajač Kupa 2015. godine, igraće protiv drugoligaša Mornara i favorit je da dođe do polufinala, ali i Barani imaju šta da ponude kao lider Druge lige i ekipa koja je primila samo četiri gola u prvih 12 kola.

Grbalj, prošlogodišnji finalista, sastaće se sa Ibrom, a u polufinalu će se naći najmanje jedan drugoligaš, jer je žrijeb spojio Igalo i Lovćen.

Od osam timova koji su stigli do četvrtfinala, četiri su do sada osvajala Kup - po jednom su to učinili Sutjeska, Budućnost, Mladost i Lovćen.

Najtrofejniji je Rudar, koji je najbolji bio četiri puta. Pljevljake je u osmini finala eliminisala Sutjeska.

Prve utakmice su na programu 1. novembra, a revanši će se igrati tri sedmice kasnije.

Parovi 1/4 finala: Igalo - Lovćen, Ibar - Grbalj, Mornar - Mladost, Budućnost - Sutjeska.

Bonus video: