Simeone: Feliks će se i dalje ljutiti na mene, ali kad prođe vrijeme cijeniće ono što sam uradio

„Svima je potrebno vrijeme. Žoao radi sve što tražim od njega i talentu prirodaje rad. Sve je sada sjajno, iako znam da će opet biti ljut na mene. Ali, kad prođe neko vrijeme, cijeniće to što sam uradio”, rekao je Ćolo nakon pobjede nad Betisom (3:1)

3056 pregleda 0 komentar(a)
Foto: REUTERS/Marcelo Del Pozo
Foto: REUTERS/Marcelo Del Pozo

Na ljeto 2019, kada je prodao Antoana Grizmana Barseloni za 120 miliona eura, Atletiko Madrid je dodao još sedam miliona na tu cifru i doveo Žoaoa Feliksa.

Biser portugalskog fudbala, međutim, nikako nije opravdavao toliki novac, vjerovatno i zbog taktike Dijega Simeonea. U posljednje vrijeme, međutim, igra sve bolje, a sinoć je sa dva gola na „Benito Viljamarinu” dobio „kolćonerosima” pobjedu nad Betisom (3:1), u direktnom duelu za plasman u Ligu šampiona.

Uzgred, poništen mu je i sjajan pogodak sa preko 40 metara zbog faula Antoana Grizmana.

„Svima je potrebno vrijeme. Žoao radi sve što tražim od njega i talentu prirodaje rad. Sve je sada sjajno, iako znam da će opet biti ljut na mene. Ali, kad prođe neko vrijeme, cijeniće to što sam uradio”, rekao je Simeone.

Atletiko je bio u očajnoj formi, ali je sa tri vezane pobjede u La Ligi pretekao Betis na 4. mjestu i vratio se u zonu Lige šampiona.

Problem su, međutim, povrede - u 21. minutu je morao da izađe Šime Vrsaljko, u 27. Anhel Korea, a u timu nisu mogla da budu šestorica igrača, među kojima je i Stefan Savić (problem sa mišićem).

„Morali smo da promijenimo formaciju. U 1. poluvremenu smo se mučili da iznesemo loptu, ali su nam ulasci Karaska i Grizmana dali nove opcije”, naglasio je Simeone.

Bonus video: