Najbolniji dokaz nemoći Junajteda - 92 prema osam

„U ovom timu je šest-sedam igrača koji ne zaslužuju da igraju za Mančester junajted. Više ih zanima kakva im je frizura i kako im izgledaju kopačke nego fudbal”, oštar je bio Roj Kin, dok je Geri Nevil podijelio skrinšot grafike, na kojoj je pisalo da je Siti imao 92 odsto posjeda lopte za 15 minuta?!

3690 pregleda 3 komentar(a)
Skot Mektominej razočarano gleda u daljinu dok igrači Sitija slave, Foto: Action Images via Reuters/Carl Recine
Skot Mektominej razočarano gleda u daljinu dok igrači Sitija slave, Foto: Action Images via Reuters/Carl Recine

Od 1996. do 2014. godine, Mančester junajted je 18 godina zaredom bio učesnik Lige šampiona, dva puta osvojio ušati pehar u četiri finala...

A onda, odlaskom Aleksa Fergusona 2013, sve je počelo da se ruši kao kula od karata. Najveći engleski klub u prvoj post-Fergi sezoni nije ni izborio plasman u Evropu, dva puta je dogurao samo do Lige Evrope, a kako igra u posljednje vrijeme, biće uspjeh i ako izbori učešće u utješnom takmičenju.

Junajted je u gradskom derbiju protiv Sitija bio potpuno nemoćan, izgubio 4:1, što je teško palo dvojici simbola Fergusonove ere, Roju Kinu i Geriju Nevilu.

„U ovom timu je šest-sedam igrača koji ne zaslužuju da igraju za Mančester junajted. Više ih zanima kakva im je frizura i kako im izgledaju kopačke nego fudbal”, oštar je bio Kin.

Ljutnju je izazvala i vijest da je Kristijano Ronaldo, umjesto da ostane uz ekipu, odletio u Portugal.

„Čini se da tu ima još nešto. Ne dopada mi se kada menadžer Ralf Rangnik priča o povredi kuka, ne shvatam to. Pričamo o Ronaldu kao da je neka vrsta mašine, rijetko kad je povređen i onda se odjednom desi da izađe i kaže da je povrijedio kuk. To mi nekako ne pije vodu”, rekao je prgavi Irac.

Nevil je žestoko zamjerio igračima što su poslije 2:1 na poluvremenu prerano digli ruke i praktično se predali.

„Siti nije bolji samo na terenu. Novi početak za Junajted sa Ričardom Arnoldom na mjestu direktora i novim menadžerom, ali jučerašnji dan je bio podsetnik na ‘Ed Vudvord/Glejzer’ eru i posljednjih 10 godina lošeg upravljanja”, napisao je Nevil na Tviteru.

Bivši desni bek „crvenih đavola” je podijelio skrinšot grafike, na kojoj je pisalo da je Siti imao 92 odsto posjeda lopte za 15 minuta?!

„Čak 92 odsto posjeda lopte za Siti? Junajted se predao. Razumijem da je teško, igrali su protiv top tima, ali oni šetaju po terenu. To nije dobro. Nije problem rezultat, nego njihov odgovor na 3:1, to je najveći problem za mene. Bacili su peškir, to je neprihvatljivo”, jasan je Nevil.

Kin je saglasan sa bivšim saigračem, a smatra da su pred Junajtedom ključni mjeseci.

„Slijede velike odluke i moraju da budu ispravne. Moraju da dovedu pravog menadžera, stalno su krpili i mijenjali. Odabir igrača očigledno nije bio dobra, problemi su na sve strane. Sljedeći menadžer, ko god to bio, mora da bude pogodak. Ovo je velika odluka u istoriji Mančester junajteda. Ako ne pogode, ostaće daleko iza. Već sada su daleko iza Liverpula i Mančester sitija, pa i Čelsija, zato moraju da budu pametni. Ko će biti taj čovjek, stvarno ne znam”, rekao je Kin.

Mediji na Ostrvu pišu da su najozbiljniji kandidati za novog menadžera Mauriso Poketino iz Pari Sen Žermena i Erik ten Hag iz Ajaksa.

Bonus video: