Egzekutor De Brujne, povratak Lautara Martinesa (VIDEO)

Belgijanac s dva gola režirao pobjedu Sitija nad Junajtedom, napadač Intera upisao het-trik

1622 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Četiri gola u mreži Mančester junajteda na “Etihadu” nisu nešto što je bilo teško zamisliti, ali impresionirala je lakoća kojom je Mančester siti odradio gradski derbi.

“Građani” su pobijedili 4:1, dva gola je postigao Kevin de Brujne, imao je i asistenciju - bio je apsolutni igrač utakmice.

Oduševio je i legendu Junajteda Pola Skolsa:

"De Brujne je sve ono što treba da čini velikog veznog igrača. Nema konkurenciju u Premijer ligi, možda je i jedini na planeti sa svim tim kvalitetima. Ljudi, on ima sve - daje golove, stvara šanse, trči nazad..., šta vam treba više?", pitao se Skols.

Blistao je i napadač Intera Lautaro Martines, koji je krizu prebrodio het-trikom protiv Salernitane.

Perdstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Šmajhel (Lester) - debi Džesija Marša na klupi Lidsa bi bio mnogo bolji da svoj dan nije imao fenomenalni Danac. Lester je pobijedio, Lids nastavio seriju neuspjeha.

ODBRANA

Kalulu (Milan) - uz pomoć Fikaja Tomorija je uradio lavovski posao protiv Napolija - pronašao je način da zaustavi Viktora Osimena. Kalulu je “rosonere” koštao svega 460 hiljada eura...

Dželik (Lil) - “doge” se bore za evropsku scenu, a turski bek je u pobjedi nad Klermonom (4:1) upisao po gol i asistenciju.

SREDINA

De Brujne (Mančester siti) - jednostavnost je najveća vrlina belgijskog asa - dvije rutinske realizacije u derbiju su učinile da Junajted praktično već na poluvremenu “baci peškir”.

Barela (Inter) - dugo je bio van forme, često i totalno van ritma. Uslijedio je duel sa Salernitanom u kojem je imao dvije fantastične asistencije. Bez pravog Barele teško Inter može da obrani Skudeto.

Saka (Arsenal) - nametnuo se kao jedan od lidera nove generacije Arsenala. Ove sezone je postigao osam golova, ima i pet asistencija - od igrača ispod 21 godine samo je Bajerov Florijan Virc produktivniji od zvijezde “tobdžija”.

Modrić (Real Madrid) - zaslužio je mnogo pohvala nakon nove maestralne partije. Ovog puta protiv Sosijedada u meču u kojem je postigao još jedan evrogol, ko zna koji po redu u karijeri.

NAPAD

Žiru (Milan) - u Napulju se upisao osmi put u ligi ove sezone, prvi van “San Sira”. Donio je tri boda na vrućem gostovanju, najavio da je Milan spreman da ide do kraja u borbi za titulu.

Martines (Inter) - dva i po mjeseca se čekalo da pronađe put do mreže u Seriji A. Kriza je počela nakon Salernitane, završila se protiv istog protivnika - Toro je upisao het-trik, pa je Inter prekinuo niz od pet utakmica bez trijumfa u svim takmičenjima.

Delor (Nica) - PSŽ može sebi da priušti lošu formu u Ligi 1, ali Nicu to mnogo ne zanima - srušila je lidera pogotkom Alžirca i preuzela drugo mjesto na tabeli.

Tores (Barselona) - ima Ćavijevo neograničeno povjerenje, u Elćeu mu je vratio kada je donio izjednačenje. Bio je to uvod u preokret i još jednu pobjedu Katalonaca.

Bonus video: