Liverpul ne želi tenziju protiv Intera, Bajern mora da se dokaže

"Redsi" imaju sigurnu prednost iz prve utakmice - slavili su u Milanu rezultatom 2:0

2128 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Liverpul je prije 20 dana uradio veliki posao na “Đuzepe Meaci”, pobijedio je Inter 2:0 u učinio da pred večerašnji revanš stvari budu prilično jasne u borbi za plasman u četvrfinale Lige šampiona.

”Redsi” su tog 16. februara surovo kaznili prvaka Italije i golovima Roberta Firmina u 75. i Mohameda Salaha u 83. poništili sve dobro što je protivnik uradio do tada, posebno u drugom poluvremenu.

"Naučili smo kroz istoriju da rezultat 2:0 zna da bude problematičan ako ga ne shvatite ozbiljno. Na pola puta smo do četvrtfinala, ali ni Inter ne dolazi na izlet", poručio je menadžer Liverpula Jirgen Klop.

Interu će nedostajati suspendovani Nikolo Barela, rovit je Ivan Perišić, očekuje se da na klupi bude Edin Džeko...

"Gledao sam kako je Barela igrao u posljednjem meču (protiv Salernitane) i mogu da kažem da mi je drago što neće biti na terenu protiv nas", dodao je Njemac.

Liverpul je u velikoj seriji, posljednji put je izgubio 28. decembra prošle godine kada je bolji bio Lester.

Od tada je nezaustavljiv u svim takmičenjima, nedavno je osvojio i Liga kup Engleske.

"Nisu nama rivali samo Čelsi i Mančester siti. Premijer liga je puna velikih timova, igramo i FA kup, donedavno smo i Liga kup... A kalendar je nevjerovatan, ne razumijem zašto su u Premijer ligi na snazi i dalje tri izmjene", poručio je Klop.

Interu je, s druge strane, Liga šampiona najmanja briga u ovom momentu. Ipak, u fudbalu je sve moguće, pa i veliki trijumf na “Enfildu”.

Inter Milano
foto: Reuters

"Rezultat u prvom meču je bio najveća moguća kazna za nas. Revanš će biti težak za nas, ali motivisani smo, a jedan gol može da promijeni sve. Koliko je jak Liverpul? Svi smo to vidjeli, po meni je uz Mančester siti i Bajern to najjači tim u Evropi", rekao je trener “nerazura” Simone Inzagi.

Večeras pada odluka i u duelu Bajerna i Salcburga nakon što nije bilo pobjednika u Austriji - 1:1. Bavarci su se u prvom meču provukli, izvukli su remi golom Kingslija Komana u 90. minutu.

"Vjerujem da smo svi svjesni koliko je ovo bitan momenat za nas. Rival je specifičan, neugodan na svakom dijelu terena i čeka nas velika borba", rekao je trener Bajerna Julijan Nagelsman.

Liga šampiona grafik
foto: Graphic News

Bajern je ove sezone u grupi upisao svih šest pobjeda, još jedan trijumf na “Alijanc areni” bi značio plasman među osam najboljih...

I trener Salcburga je Njemac, još je mlađi od Nagelsmana - u pitanju je 33-godišnji Matias Jajsle.

"Kristalno je jasno ko je favorit, ali imamo karakter koji mi govori da možemo da se nosimo sa Bajernom. Treba nam meč karijere", istakao je 33-godišnji Jajsle.

Bonus video: