Vukčević u formi, Islamoviću prija Južna Koreja

Lijevi bek Rijeke najbolje ocijenjeni crnogorski internacionalac prethodnog vikenda

2623 pregleda 3 komentar(a)
Stefan Mugoša, Foto: Shutterstock
Stefan Mugoša, Foto: Shutterstock

Lijevi bek hrvatske Rijeke Andrija Vukčević je najbolje ocijenjeni crnogorski internacionalac prethodnog vikenda. Rijeka je u 26. kolu HNL-a kod kuće savladala Slaven Belupo 3:0, a Vukčević je na terenu bio 90 minuta, bez konkretnog učinka. Ipak, zajedno sa saigračima je sačuvao mrežu, u napadu je bio opasan, pa ga je sajt Sofascore ocijenio sa 8,2.

Rijeka se poslije ovog trijumfa nalazi na 3. mjestu na tabeli sa bodom manje, ali i utakmicom više od zagrebačkog Dinama koji je lider.

Na drugom mjestu je napadač južnokorejskog Gangvona Dino Islamović (7,6). Reprezentativcu “hrabrih sokola” odlično ide u novoj sredini - u prethodnom kolu je postigao vodeći gol protiv Daegua i to mu je drugi pogodak na posljednja četiri meča. Gangvon je upisao trijumf (2:0) i nalazi se na 4. mjestu na tabeli sa sedam bodova, tri manje od vodećeg Ulsana.

Poslije Islamovića slijedi fudbaler Zaglebja Aleksandar Šćekić (7,3). Od dolaska u Poljsku zadnji vezni se ustalio u startnoj postavi, pa je i u remiju bez golova sa Pjastom odigrao svih 90 minuta.

foto: Sofascore

Zaglebje bježi iz opasne zone, vezalo je tri utakmice bez poraza, a dvije posljednje su završene 0:0. Nakon 24. kola ekipa se nalazi na 13. mjestu sa 25 bodova.

Na četvrtom mjestu je fudbaler Lacija Adam Marušić (6,9). Rimljani su u subotu bili ubjedljivi na gostovanju Kaljariju, slavili 3:0, a Marušić je zbog dva žuta kartona isključen u 89. minutu. “Nebesko-plavi” bez crnogorskog reprezentativca u narednom kolu gostuju Veneciji, a u ovom momentu su sedmi na tabeli sa 46 bodova.

U najboljih pet crnogorskih internacionalaca prethodnog vikenda je i fudbaler Inčona Stefan Mugoša (6,8). Inčon je u 4. kolu K lige izgubio od Pohanga (1:0), pretrpio prvi poraz ove sezone, a Podgoričanin je odigrao svih 90 minuta.

Mugoša je ove sezone postigao gol na četiri meča, a Inčon se nalazi na 5. mjestu na tabeli sa sedam bodova.

Bonus video: