Sutjeska od 2013. godine nije slavila u Tuzima, Vučić: Dečić je uvijek motivisan protiv nas

Sutjeska u derbiju 24. kola Telekom 1. CFL sjutra (16.45) gostuje Dečiću

3152 pregleda 5 komentar(a)
Foto: FK Sutjeska
Foto: FK Sutjeska

Posljednji trijumf protiv Dečića ekipa Sutjeske ostvarila je 19. maja 2018. godine. Nikšićani su tada u Telekom Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi na domaćem terenu slavili 2:0, a strijelci su bili Stefan Denković i Igor Ivanović.

Od tada su ovi timovi, računajući i Kup, odigrali sedam utakmica, ali Nikšićani nijednom nisu pobjedili. A kada se pogledaju samo mečevi odigrani u Tuzima onda je niz duži - posljednju pobjedu u gostima protiv Dečića aktuelni lider Telekom 1. CFL ostvario je 9. novembra 2013. godine (jedini gol postigao Srđan Radonjić).

U sastavu Sutjeske, koji je posljednji put slavio u Tuzima bio je i sadašnji igrač nikšićkih "plavih" Vladimir Jovović, čiji je nastup u sjutrašnjem (16. 45 h) derbiju 24. kola Telekom 1. CFL u Tuzima pod znakom pitanja.

I pored eventualnog izostanka Jovovića cilj Sutjeske u predstojećem meču je jasan. A to je pobjeda i nastavak dobrih igara. Ekipa Milije Savovića je u prethodnom kolu odigrala možda i najbolji meč ove sezone, savladala u Nikšiću Iskru (2:0) i u istom ritmu želi da nastavi i protiv Dečića, te u dobrom raspoloženju dočeka derbi protiv Budućnosti na domaćem terenu.

U prvom dijelu sezone u Tuzima nije bilo pobjednika (1:1), dok je u Nikšiću slavio Dečić (2:0). Ekipa Miljana Radovića je, uz Petrovac, jedina koju Sutjeska nije pobijedila ove sezone.

"Obaveza Sutjeske je da ide na pobjedu. Mislim da te dvije utakmice, koje smo odigrali ove sezone neće uticati na razvoj situacije u sljedećem meču. I mi i Dečić smo promijenili ekipu, tako da će biti nešto drugačiji susret. Očekujem da iskoristimo prostor koji se pojavi u odbrani Dečića i probamo da anuliramo njihove velike napadačke potencijale. U prethodnim utakmicama su imali problema u odbrani, ali su to nadoknadili sa napadačkim potencijalom. Vjerujem da će biti otvorena utakmica", rekao je u najavi meča trener Sutjeske Milija Savović.

Sutjeska ima 51 bod, 15 više, ali i utakmicu više od Dečića, budući da još nije poznat epilog prekinutog meča protiv Budućnosti, u Tuzima u prethodnom kolu.

"Sigurno da neće biti lako. Dečić je uvijek motivisan protiv nas, ekipa ima odlične pojedince, koji svima mogu da naprave problem. Mi, kao i na svakoj utakmici, idemo na pobjedu. Od prvog minuta ćemo igrati napadački. Na njihovom terenu teško dolazimo do pobjede, ali u ovaj meč ulazimo sa nadom da ćemo osvojiti sva tri boda", poručio je fudbaler lidera Marko Vučić.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: