Devet osoba će odgovarati zbog sukoba na fudbalskoj utakmici Dečić-Budućnost

U saopštenju se dodaje da je prilikom sukoba između dvije navijačke grupe pet osoba zadobilo povrede od kojih je jedna osoba maloljetna

6919 pregleda 9 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podgorička policija je identifikovala i procesuirala devet osoba zbog sukoba navijača na fudbalskoj utakmici Dečić – Budućnost.

Iz Uprave policije su podsjetili da je na fudbalskoj utakmici koja je se igrala 5. marta u 14.00 časova na stadionu FK „Dečić“ u Tuzima u 17. minutu došlo do sukoba dvije grupe navijača, tačnije međusobnog gađanja plastičnim stolicama, kamenicama i drugim predmetima.

Dodali su da je prilikom sukoba između dvije navijačke grupe pet osoba zadobilo povrede od kojih je jedna osoba maloljetna.

"Zbog počinjenog prekšaja iz člana 23 Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim pripredbama prekršajne prijave su podnijete protiv M.V. (27), R.C. (55), N.Đ. (28), L.D. (49), Š.R. (28),S.R. (24), M.Ć. (24), D.R. (31) i A.G. (22). Navedena lica su privedena pred nadležnim sudom u Podgorici", navodi se u saopštenju.

Navode da se L.D. tereti i za krivično djelo, te da je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu i da će danas uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom državnom tužilaštvu.

"Preduzimaju se dalje intenzivne policijsko – tužilačke mjere i radnje u cilju procesuiranja ostalih identifikovanih lica koja su narušavala javni red i mir na navedenoj fudbalskoj utakmici", navodi se u saopštenju.

Bonus video: