Rat Zvezde i Partizana, Piksi Stojković tuži Terzića zbog "gnusnih i prljavih laži"

Selektor Dragan Stojković Piksi oglasio se nakon saopštenja Crvene zvezde u kojem je optužen da sa Partizanom i FS Srbije kroji prvenstvo i najavio tužbu protiv predsjednika "crveno-bijelih" Zvezdana Terzića

5317 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Iako je srpski fudbal u usponu - Crvena zvezda i Partizan igraju osminu finala evropskih takmičenja, a nacionalni tim se plasirao na Mundijal - situacija na domaćoj sceni je uzavrela.

Selektor Dragan Stojković Piksi oglasio se nakon saopštenja Crvene zvezde u kojem je optužen da sa Partizanom i FS Srbije kroji prvenstvo i najavio tužbu protiv predsjednika "crveno-bijelih" Zvezdana Terzića.

"Mučno mi je pronaći riječi kojima bih mogao da opišem koliko sam bio šokiran kada sam pročitao optužbe, neistine, gnusne i prljave i niskobudžetne laži o sebi. Nije prvi put da Zvezdan Terzić tako govori o meni. Ranije sam ignorisao, imao sam fokus isključivo prema reprezentaciji, ka plasmanu na Mundijal i ka nečemu što sam prepoznao ne kao lični, nego kao interes nacije i srpske države", navodi Piksi u svom saopštenju.

"Ovaj puta Terzić je prešao crvenu liniju i stavio me u poziciju da nemam izbora, već da ću sebe, svoj integritet, ugled i čast zaštititi pravno, na sudu. Takve uvrede i klevete i crtanje mete na čelu ne želim da trpim. Angažovao sam advokare koji pripremaju privatnu tužbu protiv Zvezdana Terzića. Nadao sam se da ću imati miran period da se s reprezentacijom pripremam za predstojeće utakmice i Mundijal, ali, nažalost, moraću i ovim da se bavim. O daljnjim koracima javnost će biti blagovremeno informirana", zaključio je Stojković.

Do rata saopštenjima je došlo nakon pobjede Partizana nad Spartakom iz Subotice iz sumnjivog penala i sporne VAR signalizacije.

Nakon 26 kola Partizan ima dva boda više od Zvezde.

Bonus video: