Đukanović: Nećemo potcijeniti Zetu, ali želimo pobjedu

Budućnost sjutra (16) dočekuje Zetu u 24. kolu Telekom Prve crnogorske fudbalske lige

2433 pregleda 1 komentar(a)
Đukanović, Foto: FK Budućnost
Đukanović, Foto: FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti sjutra (16) dočekuju Zetu u 24. kolu Telekom Prve crnogorske fudbalske lige.

Aktuelni šampion je favorit u ovom meču, ali je oprez neophodan budući da je Zeta prvom dijelu sezone uspjela da osvoji bod u susretu u Golubovcima (0:0).

„Protivnik ima mladu ekipu, pojačao se u prelaznom roku i pokazao ambicije za ostankom u ligi. Pozicija Zete na tabeli nas neće zavarati, rivala nećemo potcijeniti, jer sami znamo da nas je na „Trešnjici“ „zakinuo“ za dva boda. Ni u jednom momentu neće biti opuštanja sa naše strane, a naš cilj je naravno – kao i na svakoj utakmici – pobjeda“, poručio je 18-godišnji fudbaler Budućnosti Viktor Đukanović u izjavi za klupski sajt.

Đukanović je prethodne sezone debitovao za prvi tim, a u aktuelnoj je postao standardan...

„Zahvalio bih se šefu stručnog štaba Aleksandru Nedoviću na velikoj minutaži, nadam se da ću nastaviti sa dobrim partijama i opravdati njegova očekivanja“, rekao je Đukanović.

On je u dosadašnjem dijelu sezone postigao šest golova, a učinak je mogao da bude veći.

„Falilo je malo sportske sreće da lopta završi u mreži poslije mojih udaraca, ali je to trenutno najmanje bitno. Važno je da ekipa ređa pobjede i da igra dobro. Što se tiče mojih igara i učinka mogu da budem zadovoljan, ali znam da uvijek može bolje. Nastojaću da iz utakmice u utakmicu igram sve bolje“.

Đukanović je jedan od najmlađih u rosteru „plavih“, ali u svakom trenutku ima podršku iskusnijih saigrača.

„Stariji igrači pomažu i meni, ali i svima nama mlađima u našem napretku iz dana u dan. Naše je da ih slušamo i upijamo, a sami broj A reprezentativaca govori da imamo od koga i šta da naučimo“, rekao je omladinski reprezentativac.

Trener Budućnosti Aleksandar Nedović na sjutrašnjoj utakmici neće moći da računa na odavno povrijeđenog Bogdana Milića, dok su pod znakom pitanja Igor Ćuković i Miomir Đuričković.

Bonus video: