Gvardiola uoči utakmice sa Sportingom: U fudbalu je sve moguće

Siti u prvom meču osmine finala slavio 5:0, pa je sjutrašnji revanš samo formalnost

2462 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mančester siti je u prvom meču osmine finala savladao Sporting u Lisabonu 5:0 i već tada obezbijedio plasman u četvrtfinale, pa je sjutrašnji (21) revanš na "Etihadu" samo formalnost.

U Lisabonu je sve bilo poznato poslije 45 minuta kada je engleski šampion imao četiri gola viška, da bi u nastavku samo uvećao prednost.

"Poslije prve utakmice rekao sam da 5:0 nije realan rezultat. Brzo smo postizali pogotke. Četiri šuta u okvir i četiri gola. To se ponekad desi. Ali, ništa nije gotovo – u fudbalu je sve moguće. Poštujem Sporting i sve što ta ekipa radi. Sigurno će željeti da odigraju dobar meč i moramo na to biti spremni", smatra menadžer Sitija, Pep Gvardiola.

Duel sa Sportingom preskočiće Voker i Kanselo, od ranije su van ekipe Dijas i Ake, dok će De Brujne vjerovatno meč početi na klupi.

"Imamo samo 14 dostupnih igrača, od toga su tri defanzivca. Moramo da se prilagodimo. Treniraćemo danas i pokušaćemo da izađemo sa najboljim timom i pobijedimo."

Gvardiola je govorio o mogućnosti da njegova ekipa osvoji Ligu šampiona i Premijer ligu ove sezone.

"Može se dogoditi, ali nije lako. Svake sezone se borimo do samog kraja, dolazimo do polufinala ili finala. Idemo korak po korak", poručio je Gvardiola.

Bonus video: