Sutjeska protiv „crne beštije”, Budućnost ima zicer pod Goricom

Zicer za Budućnost pod Goricom protiv posljednjeplasirane Zete. Nikšićani gostuju u Tuzima, gdje nisu slavili devet godina. Iskra i Petrovac igraju za 4. mjesto. U 24. kolu Telekom 1. CFL i dueli Rudara i Mornara, odnosno Jezera i Podgorice

7902 pregleda 0 komentar(a)
Sa meča Dečić - Sutjeska u prvom dijelu sezone, Foto: Telekom 1. CFL/FSCG
Sa meča Dečić - Sutjeska u prvom dijelu sezone, Foto: Telekom 1. CFL/FSCG

U iščekivanju odluke takmičarskih i disciplinskih ograna šta će biti sa prekinutim derbijem 23. runde između Dečića i Budućnosti (spominje se nastavak, ili odigravanje novog meča, uz kazne za oba tima), prvoligaši će već danas na teren kako bi odigrali utakmice 24. kola.

A prije nego što (eventualno) nastavi derbi protiv Budućnosti - spominje se prvi slobodni termin, 15. ili 16. mart - Dečić će odigrati još jedan derbi.

Derbi prije derbija, ili derbiji poslije derbija, kako god - tek, stadion Dečića još nije suspendovan, a na njemu će danas gostovati vodeća Sutjeska.

NIKŠIĆANI DEVET GODINA BEZ POBJEDE U TUZIMA

Nikšićani igraju protiv svoje “crne beštije” - ekipe koja im je ove sezone nanijela prvi poraz (2:0 u Nikšiću), koju nisu savladali još od 2018. godine, a igraju na terenu na kojem ne znaju za slavlje još od 2013!

Srđan Radonjić, sada uveliko trener, još je igrao fudbal kad su njegovim golom, prije devet godina, Nikšićani posljednji put slavili u Tuzima.

U sastavu Sutjeske tada je bio i Vladimir Jovović, koji je danas pod znakom pitanja. Sa ili bez njega u timu, momci Milije Savovića napraviće krucijalan korak ka tituli ako danas prekinu neugodnu tradiciju.

”Obaveza Sutjeske je da ide na pobjedu. Očekujem da iskoristimo prostor koji se pojavi u odbrani Dečića i probamo da anuliramo njihove velike napadačke potencijale. U prethodnim utakmicama su imali problema u odbrani, ali su to nadoknadili sa napadačkim potencijalom. Vjerujem da će biti otvorena utakmica”, rekao je u najavi meča trener Sutjeske Savović.

Nikšićani imaju 51 bod, 15 više, ali i utakmicu više od Dečića.

”Neće biti lako, Dečić je uvijek motivisan protiv nas, ekipa ima odlične pojedince, koji svima mogu da naprave problem. Mi, kao i na svakoj utakmici, idemo na pobjedu. Od prvog minuta ćemo igrati napadački. Na njihovom terenu teško dolazimo do pobjede, ali u ovaj meč ulazimo sa nadom da ćemo osvojiti sva tri boda”, poručio je bek lidera Marko Vučić.

NIKOLIĆ: NAJTEŽA UTAKMICA ZA NAS

Pojačani Dečić je sa dva neočekivana poraza na startu proljeća vjerovatno propustio šansu da se uključi u trku za titulu, ali ciljevi ostaju - prvi naredni je plasman u Evropu.

”Pokazali smo reakciju poslije lošeg starta drugog dijela, ali sada nas čeka najteža utakmica. Igramo protiv ekipe koja je od početka sezone lider, koja već duže vremena održava veliku prednost na vrhu. Imaju kvalitet, širok roster... Bez obzira na sve, vjerujemo u svoje kvalitete. I tokom priprema u Antaliji igrali smo protiv jakih ekipa, znamo da možemo sa svima da se nosimo, pa sa ekipom Sutjeske. Početak meča biće mnogo važan, moramo da uđemo kocentrisano, sa energijom, ali i bez grča i nervoze”, poručuje vezista Dečića Jovan Nikolić, koji je ponikao u redovima Sutjeske.

Dečić je treći, iza Sutjeske i Budućnosti, a u Danilovgradu se sastaju četvrti i peti - okršaj Iskre i Petrovca mogao bi da se nazove derbijem za Evropu.

Danilovgrađani i Petrovčani imaju po 35 bodova, razdvaja ih samo gol-razlika.

”Poslije dva rezultatska neuspjeha očekujem reakciju igrača - mislim da možemo bolje nego u prethodne dvije utakmice. Čini mi se da se ekipa malo opustila nakon pobjede protiv Budućnosti, ali očekujem da igrači daju sve od sebe i mislim da će to biti dovoljno za pobjedu”, kaže trener Iskre Srđa Nikić.

”I Petrovcu je, kao i nama, prioritet Evropa, ali želimo pobjedu. Nadam se da nas nisu uzdrmala dva loša rezultata”, dodao je bek Periša Pešukić.

BUDUĆNOST NE POTCJENJUJE ZETU

Budućnost je pod Goricom veliki favorit protiv Zete, ali je i oprezna, s obzriom na remi na Trešnjci u prvom dijelu sezone (0:0).

”Protivnik ima mladu ekipu, pojačao se u prelaznom roku i pokazao ambicije da ostane u ligi. Pozicija Zete na tabeli nas neće zavarati, ni u jednom momentu neće biti opuštanja sa naše strane, a cilj je naravno - kao i na svakoj utakmici - pobjeda”, poručio je 18-godišnji fudbaler Budućnosti Viktor Đukanović u izjavi za klupski sajt.

Zeta je posljednja, sa samo dvije pobjede, od zone baraža udaljena je devet bodova.

Đukanović je prethodne sezone debitovao za prvi tim, a u aktuelnoj je postao standardan...

”Zahvalio bih se treneru Aleksandru Nedoviću na velikoj minutaži, nadam se da ću nastaviti sa dobrim partijama i opravdati njegova očekivanja”, rekao je Đukanović.

Rudar i Mornar, timovi iz “zlatne sredine”, koji nisu ugroženi, ali su trenutno daleko od borbe za Evropu, sastaju se u Podgorici, umjesto u snijegom pokrivenim Pljevljima (Kamp FSCG), dok je Jezero u Beranama domaćin Podgorici - biće to sudar timova koji su u zoni baraža.

Parovi 24. kola

JEZERO - PODGORICA (14 h)

Sudija: Vladimir Bjelica (Nikšić)

RUDAR - MORNAR (14)

Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

BUDUĆNOST - ZETA (16)

Sudija: Dalibor Vujisić (Podgorica)

DEČIĆ - SUTJESKA (16.45)

Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

ISKRA - PETROVAC (17)

Sudija: Nikola Cvijović (Budva)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: