Spektakl u Madridu bez glavne zvijezde?

Real dočekuje PSŽ u revanšu osmine finala Lige šampiona. Prvi duel riješio je Kilijan Mbape (1:0), ali je njegov nastup pod znakom pitanja

7027 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

U Parizu su u ponedjeljak zvonila zvona za uzbunu - Idrisa Gej je na treningu nagazio Kilijana Mbapea, a mladi Francuz zbog bola u stopalu nije mogao da nastavi trening. Ljekarska ekipa je odmah reagovala, francuski reprezentativac je prebačen na preglede, a prvi nalazi su bila ohrabrujući - nema preloma.

Spekulisalo se da je Mbape pod znakom pitanja za večerašnje (21 h) gostovanje Realu u revanšu osmine finala Lige šampiona, ali je igrač “svetaca” uvršten na spisak putnika u glavni grad Španije.

Ipak, čini se da do početka utakmice neće biti poznato da li će u startnoj postavi Parižana biti igrač koji je majstorijom riješio prvi meč, odigran sredinom februara u Francuskoj (1:0). PSŽ je tada bio mnogo bolji rival, dok Real nije zaprijetio.

”Odlično smo odigrali prvu utakmicu, bili smo bolji i zasluženo pobijedili. Napravili smo veliki korak ka narednoj fazi, ali nije gotovo”, rekao je trener PSŽ-a Maurisio Poketino.

Cilj Reala u revanšu je jasan - pobjeda. Kalkulacije ne postoje, a ako više ne važi pravilo gola u gostima, Madriđani više ne moraju toliko da brinu od primljenog pogotka koji je sve do prošle sezone vrijedio “dvostruko”.

Dakle, svaka pobjeda od gola razlike donijela bi im produžetke.

”U Parizu nismo odigrali onako kako smo planirali. Nismo izdržali njihov pritisak, bili smo bez šanse u napadu. Fizički nismo bili na nivou i na tom aspektu smo radili uoči revanša. U revanšu ćemo imati priliku da vidimo najbolju igru Reala”, kazao je u najavi meča trener Reala, Karlo Anćeloti.

Italijan je komentarisao evenutalni izostanak Mbapea.

”Pripremamo se za utakmicu kao da će Mbape igrati. Uvijek se nadam da igrači nisu povrijeđeni, bilo da se radi o mom ili protivničkom timu. Mi se ne spremamo samo za Mbapea - tu su Nejmar, Mesi i ostali dobri igrači. Moramo da odigramo inteligentno i pobijedimo”.

Kazemiro neće igrati zbog kartona, a pod znakom pitanja je nastup Tonija Krosa - Real bi, dakle, mogao da bude dobro oslabljen na sredini terena.

”Igrač koji nije na 100 odsto ne može da igra. Kros će igrati ako bude 100 odsto spreman. Ako bude 95 odsto, onda neće”, poručio je Anćeloti.

U sjenci duela u Madridu igra se utakmica u kojoj je sve poznato. Mančester siti na “Etihadu” dočekuje Sporting iz Lisabona. Engleski šampion je u prvom susretu slavio 5:0.

Gvardiola ne računa na Kajla Vokera i Žoaa Kansela, dok će Kevin de Brujne vjerovatno biti na klupi.

Bonus video: