"Suluda odluka": FIFA naljutila Šveđane

"Najrazumnije i sportski najpoštenije bi bilo da Poljska ima novog protivnika u polufinalu“, rekao je predsjednik FS Švedske Hakan Sjestrand

7021 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nakon što je prvo suspendovala Rusiju, a zatim odlučila da Poljska direktno ide u finale plej-ofa za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru, FIFA je izazvala ljutnju - Švedske.

Isključujući scenario turnira između Poljske, Švedske i Češke, ili ubacivanje "rezervne" selekcije u polufinale, FIFA je, smatraju Šveđani, donijela "besmislenu odluku", favorizujući Poljake.

„Najrazumnije i sportski najpoštenije bi bilo da Poljska ima novog protivnika u polufinalu“, rekao je predsjednik FS Švedske Hakan Sjestrand.

"Razumemo da je ovo teška situacija za Fifu, ali ipak bi trebalo da važi princip igranja pod istim uslovima, odnosno igranje i pobjeda u dva takmičarska meča za plasman u finalnu fazu Svjetskog prvenstva", rekao je on.

Švedska će se u drugom polufinalu sastati sa Poljskom, a sve tri selekcije i prije odluke o suspenziji Rusije, saopštile su da neće da igraju protiv "zbornaje".

"Sa sportske tačke gledišta, ovo je suluda odluka", kazao je selektor Jane Anderson.

Bonus video: