Savović: Mogli smo ubjedljvije da slavimo, idemo na pobjedu u derbiju

Sutjeska juče savladala Dečić 2:0 u 24. kolu Telekom 1. CFL

5545 pregleda 0 komentar(a)
Savović, Foto: Telekom 1. CFL / FSCG
Savović, Foto: Telekom 1. CFL / FSCG

Sutjeska je napravila veliki korak ka tituli - ekipa Milije Savovića juče je u 24. kolu Telekom 1. CFL savladala Dečić u gostima 2:0 i u sjajnom raspoloženju dočekuje predstojeći derbi protiv Budućnosti.

Lider je slavio poslije devet godina u Tuzima, nastavio sa odličnim igrama u drugom dijelu sezone i ima 13 bodova više, ali i utakmicu više od aktuelnog šampiona.

"Trebalo je vremena da se prilagodimo na vremenske uslove i da osjetimo teren. Kad se igra uz vjetar tu je teže dati loptu u prstor. Kako je vrijeme odmicalo bili smo stabilniji, uspjeli da iskoristimo prekid i da dođemo do prednosti. U drugom poluvremenu smo odigrali veoma dobro i mogli smo ubjedljivije da slavimo", poručio je nakon meča za RTCG trener Sutjeske Milija Savović.

Derbi je u nedjelju, a Sutjeska eventualnim trijumfom može mnogo toga da riješi.

"Sigurno da možemo da napravimo razliku, ali može i Budućnost da je smanji. Poslije te utakmice ima još da se igra. Ne razmišljamo previše unaprijed, idemo utakmicu po utakmicu. Derbi je poseban meč, i mi i oni želimo pobjedu i potrudićemo se da to ostvarimo", poručio je Savović.

Odličan u drugom dijelu sezone je Marko Matanović. Vezista je i juče zatresao mrežu, postigao treći gol u nastavku šampionata.

"Znali smo da nas čeka teška utakmica. Dečić je vrlo dobra ekipa, sa par odličnih pojedinaca. Odigrali smo kvalitetnu utakmicu, bili smo borbeni i zasluženo pobijedili", kazao je Matanović.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: