Prati Osijek, fokusiran na Sutjesku: Janjić „tipuje” na pobjedu u derbiju

Fudbaler Sutjeske Nikola Janjić prije sedam dana dobio poziv selektora A reprezentacije Crne Gore, Miodraga Radulovića, a sa Nikšićanima korača ka tituli koja bi mogla da bude vrlo blizu ako pobijede Budućnost u nedjelju

6944 pregleda 1 komentar(a)
Nikola Janji', Foto: Savo Prelević
Nikola Janji', Foto: Savo Prelević

Fudbaleri Sutjeske pobijedili su u srijedu Dečić (2:0) i napravili veliki korak ka petoj tituli.

Ekipa Milije Savovića poslije devet godina slavila je u Tuzima, upisala četvrtu pobjedu na pet mečeva u drugom dijelu sezone i napravila lijepu uvertiru pred nedjeljni (13 h) derbi protiv Budućnosti u Nikšiću.

Sutjeska je do trijumfa nad ekipom Miljana Radovića stigla golovima Marka Matanovića i Džonatana Drešaja, koji je postigao autogol nakon centaršuta Nikole Janjića. Novi seniorski reprezentativac Crne Gore u drugom poluvremenu je bio u prilici i da postigne gol, ali je pogodio stativu.

”Najbolji trenutak za pobjedu u Tuzima. Imali smo sreću, ali i pomoć vjetra kod prvog pogotka. Ispoštovali smo svaki dogovor sa treninga i iz svlačionice i zasluženo osvojili tri boda”, rekao je Janjić za “Vijesti”.

Sujteska u nedjelju u velikom crnogorskom derbiju dočekuje Budućnost. Eventualnom pobjedom mnoge stvari bi bile poznate...

”I prethodna dva kola su bili derbiji koje smo riješili u našu korist. Odlično smo igrali protiv Iskre i Dečića, nadam se da će tako biti i protiv Budućnosti. Čeka nas teška utakmica, ali u dobroj smo formi od početka drugog dijela sezone, igramo na svom terenu što je velika prednost. Na našem terenu se odlično snalazimo i igramo najljepši fudbal. Sigurno da bi pobjedom ostvarili veliku prednost u odnosu na rivale, ali ima još mnogo da se igra”, oprezan je Janjić.

Janjića po završetku sezone očekuje odlazak u Osijek. U januaru je potpisao ugovor sa hrvatskim prvoligašem i drugi dio u Sutjesci odrađuje kao pozajmljen igrač. Osijek je u domaćem šampionatu na posljednjih pet mečeva upisao četiri pobjede i remi i ima isti broj bodova kao aktuelni šampion, Dinamo, ali i utakmicu više. Postoji šansa da Janjića dočekaju kao aktuelni šampioni.

”Normalno je da pratim Osijek. Gledam svaku utakmicu, ipak je to moj budući klub. Sigurno imaju kvalitet za titulu i nadam se da će taj kvalitet iskoristiti na kraju. Ali sto odsto sam fokusiran na igru u Sutjesci”.

Prethodne sedmice Janjić se našao na spisku selektora “A” reprezentacije Crne Gore Miodraga Radulovića za prijateljske utakmice sa Jermenijom i Grčkom, koje se igraju 24. i 28. marta. Kruna dosadašnje karijere i nagrada za “eksploziju” na domaćim terenima u prethodnih godinu i po.

”Velika je čast kad sa 19 godina dobijete šansu da dijelite svlačionicu sa našim najboljim fudbalerima. Ovo je tek početak. Moram da opravdam povjerenje selektora. Sigurno da će to biti veliko iskustvo za mene”, zaključio je Janjić.

Bonus video: