Klop i Arteta: Žao nam je Tuhela

Britanska vlada je ove sedmice, kao odgovor na rusku invaziju na Ukrajinu, objavila nove sankcije protiv sedam ruskih oligarha, među kojima je i gazda Čelsija

5122 pregleda 1 komentar(a)
Jirgen Klop i Tomas Tuhel, Foto: Reuters
Jirgen Klop i Tomas Tuhel, Foto: Reuters

Jirgen Klop i Mikel Arteta, treneri Liverpula i Arsenala, javno su izrazili žaljenje i dali podršku kolegi Tomasu Tuhelu, koji sjedi na klupi Čelsija.

Klub iz Zapadnog Londona je zbog vlasnika Romana Abramoviča ušao u vrlo teško razdoblje koje će vjerovatno biti još teže u bliskoj budućnosti.

Britanska vlada je ove sedmice, kao odgovor na rusku invaziju na Ukrajinu, objavila nove sankcije protiv sedam ruskih oligarha, među kojima je i Abramovič, čija je prodaja kluba na čekanju.

"Ograničenja zamrzavanja imovine takođe se primjenjuju na sve subjekte u vlasništvu ili pod kontrolom Romana Abramoviča. To znači da fudbalski klub Čelsi takođe podliježe zamrzavanju imovine pod finansijskim sankcijama Ujedinjenog Kraljevstva", navedeno je u saopštenju vlade.

Odmah nakon toga telekomunikacioni gigant "Three" zatražio je od Čelsija privremeni raskid ugovora.

„Zatražili smo od Čelsija da privremeno prekine naše sponzorstvo klubu, uključujući uklanjanje imena našeg brenda s dresova, kao i na samom stadionu i oko njega“, oglasili su se iz kompanije "Three", a sličan je scenario najavio i Hjundai.

„Ako ću biti sto odsto iskren onda moram u svakom smislu da podržim takvu odluku britanske vlade. Iskreno, jako mi je žao Tuhela, svih igrača, navijača i zaposlenih uklubu, ali ispaštaju zbog jednog čovjeka, a to je Putin, dok je njihov vlasnik Abramovič očigledno vrlo blizak s njim. Nažalost, cijeli se klub našao u vrlo teškoj situaciji, ali takvo je stanje logično“, rekao je Klop, dok je trener Arsenala Arteta izjavio:

Vjerujem da je situacija u kojoj se našao Tuhel ekstremno teška. Od srca mu želim da uspije sve to da odmakne od sebe i da vodi kvalitetno ekipu kao i do sada. Koliko god to može u ovom trenutku“.

Bonus video: