Nedović: Da otvorimo prvenstvo i odbranimo integritet kluba

Aktuelni šampion u nedjelju od 13 sati gostuje lideru, od koga ima 13 bodova manje i utakmicu manje

4504 pregleda 3 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Budućnost u Nikšić dolazi sa više želja - prva je da otvori prvenstvo, druga da odbrani integritet, treća da podari dobar rezultat navijačima, kojih neće biti kraj Bistrice.

To je u najavi meča kazao trener Aleksandar Nedović, koji je duel sa najvećim rivalom nazvao i najljepšom utakmicom CG klupskog fudbala.

Aktuelni šampion u nedjelju od 13 sati gostuje lideru, od koga ima 13 bodova manje i utakmicu manje.

"Nije prijatno cijelu sezonu juriti minus, ali moramo ući sa stavom u derbi i da pokušamo da otvorimo prvemstrvo i da ga držimo neizvjesnim do kraja", rekao je Nedović.

Sutjeska je zasluženo lider, to je ekipa koja ima konstantnu formu tokom sezone, ali protiv koje Budućnost može da igra, podsjetio je Nedović.

"Povratkom Jovovića na ljeto napravili su veliku stvar, sa Zakarijom su sada dobili i kvalitet više, tu je Janjić, koji je talenat potvrdio i transferom u Osijek. Od Giljena na golu pa do kraja - sve su dobri igrači, Ali, igrali smo dvije utakmice ove sezone. U prvom smo bili bolji iako smo izgubili, a u drugom smo od 2:0 uspjeli da stignemo do boda bez pola tima, a mogli smo i da pobijedimo. Budućnost se ne plaši nijednog rivala i nijednog terena", istakao je Nedović, naglašavajući:

"Jedino što ću tražiti od igrača jeste to da Sutjeska ne može da ima veći motiv, jer mi moramo da branimo integritet i pojedinačni i klupski".

U timu neće biti Igora Ivanovića i Anta Babića.

"Ivanović diktira ritam u oba smjera, mnogo će nam faliti, ali nemamo ga, nemamo ni Babića, i to je to. Ko god istrči siguran sam da će dati sve da upišemo pobjedu", kazao je Nedović.

Neće biti ni "Varvara", koji ne mogu da idu na gostovanja zbog incidenata na prekinutom meču sa Dečićem.

"Kažnjeni su bez razloga, jer je organizacija meča u Tuzima bila slaba. Nedopustivo je da navijači dva tima budu na tribinama. Nedostajaće nam, ali i to može da nas motiviše, jer znamo koliko njima znači meč sa Sutjeskom", zaključio je Nedović.

Bonus video: