"One man show": Ronaldo het-trikom sam pobijedio Totenhem (VIDEO)

Portugalac sa tri gola donio Junajtedu važnu pobjedu u borbi za 4. mjesto (3:2), a sa 807 u karijeri i zvanično postao najbolji strijelac svih vremena

15347 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Englezi kažu "one man show", kada jedan akter zasijeni sve ostale na terenu.

Kristijano Ronaldo, po običaju, zablistao je nakon dana i sedmica u kojima su ga najviše osporavali. Portugalac je postigao tri gola i sam pobijedio Totenhem u važnom meču za 4. mjesto i plasman u Ligu šampiona - 3:2 na "Old trafordu".

Totenhem je bio bolji tim, posebno u prvom poluvremenu, ali je Ronaldo uvijek bio za korak ispred cijelog tima Sparsa.

Dva puta su se izabranici Antonija Kontea vrećali u igru, izjednačili na 1:1, pa na 2:2, ali nisu mogli i treći put...

Ronaldo je postigao 807 golova u karijeri - i zvanično, po računici Zavoda za fudbalsku statistiku i istoriju (IFFHS), on je najbolji strijelac svih vremena. Prestigao je Čeha Jozefa Bikana, koji je dao 805 golova.

Nezvanično, Ronaldo je odavno dao najviše golova, ali su "sporni" bili neki Bikanovi pogoci u prijateljskim mečevima.

Ovo je njegov 49. het-trik u karijeri, drugi u Premijer ligi i dresu Junajteda. Portugalac je, takođe, sa 37 godina i 35 dana drugi najstariji igrač u Engleskoj koji je dao tri gola na jednom meču.

Stariji je samo - Tedi Šeringem.

Najljepši momenat na meču dogodio se u 12. minutu, kada je Portugalac poslao "raketu" u gol Iga Ljorisa za 1:0.

Totenhem je potom napravio veliki pritisak, stvorio i promašio nekoliko dobrih šansi prije nego što je je Hari Kejn izjednačio iz penala u 35. minutu, nakon igre rukom Teljesa.

Ipak, samo tri minuta kasnije, ponovo Ronaldo - munjevita akcija, asistencija Sanča i realizacija Portugalca.U nastavku, Junajted je zaigrao bolje u defanzivi, Totenhem nije imao toliko prostora kao u prvom dijelu, ali je izjednačenje ipak stiglo.

Osamnaest minuta prije kraja, Regilon je ubacio sa lijeve strane, a Hari Megvajer postigao autogol za 2:2.Činilo se da meč putuje ka remiju, možda i najpravednijem, ali Ronaldo nije mislio tako.

U 81. minutu 37-godišnji superstar glavom je nakon kornera Teljesa donio timu Ralfa Rangnika vrlo važnu pobjedu.

Mančester junajted je četvrti, sa dva boda više ali i čak četiri utakmice više od Arsenala, koji sjutra dočekuje Lester.

Totenhem je sedmi, ima pet bodova manje od Junajteda, ali i dvije utakmice manje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: