Bod vrijedan titule: Giljen u finišu sačuvao Sutjesku protiv Budućnosti

Sutjeska povela, Budućnost preokrenula, a onda je kapiten Nikšićana u posljednjem napadu na utakmici postigao gol - 2:2

13457 pregleda 37 reakcija 2 komentar(a)
Foto: FK Sutjeska
Foto: FK Sutjeska

Fudbaleri Budućnosti vodili su danas 2:1 protiv Sutjeske u 25. kolu Telekom 1. CFL, bili nadomak pobjede u Nikšiću i prilke da zakomplikuju šampionsku trku, ali su samom finišu ostali bez tri boda - kapiten Sutjeske Vladan Giljen u 93. minutu, u posljednjem napadu na utakmici je odlično reagovao i nakon jednog prekida savladao Miloša Dragojevića.

Sutjeska je sačuvala 13 bodova više od velikog rivala, ima i meč više i napravila je ogroman korak ka petoj tituli.

Odličan meč odigrala su dva najveća crnogorska kluba na stadionu kraj Bistrice. Sutjeska je bila bolja u prvom poluvremenu, mogla tada da obezbijedi trijumf, ali je u nastavku Budućnost preuzela inicijativu, preokrenula, bila bolja i do Giljenovog gola bila u sjajnoj poziciji pred nastavak šampionata.

Već u 7. minutu tim Milije Savovića je poveo - Marko Matanović je kombinovao sa Novicom Erakovićem, ušao u šesnaesterac i asistirao Vladanu Bubanji, koji je postigao gol. Kod gola Bubanje loše je reagovao golman Budućnosti, Dragojević.

Giljen postiže gol
Giljen postiže golfoto: FK Sutjeska

Odmah poslije vođstva Sutjeske sjajnu šansu imao je Alharaiš, ali je nakon solo prodora šutirao pored gola.

Budućnost je, prije gola Bubanje, imala šansu preko Miloša Raičkovića, a onda je u 16. minutu stigla do izjednačenja. Miloš Drinčić je u šesnaestercu oborio Stefana Miloševića, a Raičković pogodio iz penala.

Sutjeska je do kraja prvog poluvremena prijetila, opasan je u nekoliko situacija bi Alharaiš, koji je lako prolazio po strani, u situacijama jedan na jedan lako izlazio na kraj sa čuvarima i poslije pola sata igre imao još jednu priliku. Kombinovali su Eraković i Božo Marković, a onda je ispred Dragojevića istrčao Bubanja. Golman Budućnosti odbranio je udarac strijelcu prvog gola, na odbijenu loptu je natrčao Alharaiš, snažno šutirao, ali je Dragojević odlično reagovao i iskupio se za lošu intervenciju kod primljenog pogotka.

U drugom dijelu Budućnost je preuzela inicijatvu i do preokreta došla u 69. minutu kada je Viktor Đukanović poslije lijepe akcije iskoristio asistenciju Luke Mirkovića.

Tek nakon preokreta Budućnosti domaća ekipa je krenula u napad, Savović je u igru uveo napadače Darka Nikača i Filipa Kneževića, šansu je u 80. minutu imao Meldin Drešković, a onda je u 93. minutu golman i kapiten Vladan Giljen postigao pogodak, nakon kojeg je uslijedilo veliko slavlje na tribinama.

Vladan Giljen je još jednom izrastao u heroja Sutjeske. Kapiten nikšićkih "plavih" pamtiće penal seriju protiv Slovana 2019. kada je ekipu uveo u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, a danas je svojim pogotkom vjerovatno osigurao petu titulu.

Bonus video: