Jovetićev tim iz krize vadi čuveni tiranin - Magat do kraja sezone na klupi Herte

Magat je poznat po svojim strogim metodama rada, koje su mu donijele dva nadimka - Sadam, po Sadamu Huseinu, i Kveliks, što je kombinacija njegovog imena i njemačke riječi kvelen, koja znači tortura

7106 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Kirsty Wigglesworth/ AP
Foto: Kirsty Wigglesworth/ AP

Herta je otpustila Tajfuna Korkuta i krenula u potragu za trenerom koji može da je spasi ispadanja.

Činilo se da će stići Niko Kovač i obnoviti saradnju sa sportskim direktorom Fredijem Bobićem, sa kojim je sarađivao u Ajntrahtu, kao i sa Stevanom Jovetićem, kojeg je trenirao u Monaku, ali je izbor pao na Feliksa Magata.

Iskusni stručnjak je bio bez posla od 2017. godine, kada je napustio kineski Šandong Luneng.

Bivši trener Hamburgera, Nirnberga, Verdera, Ajntrahta, Štutgarta, Šalkea, Volfzburga, Fulama i Bajerna, sa kojim je dva puta bio prvak Njemačke.

„Obavio sam veoma iskren razgovor sa Fredijem Bobićem. Svjesni smo situacije u kojoj se tim nalazi. Spreman sam da iskoristim sve moje iskustvo da pomognem Herti da opstane u Bundesligi. Važna stvar je da se sada svi potpuno fokusiraju na preostale utakmice”, rekao je 68-godišnji stručnjak.

Bobić je objasnio zašto je izabrao Magata.

„CV Feliksa Magata govori sam za sebe. Uspjeli smo da pronađemo dokazanog stručnjaka, koji ima potrebno iskustvo da nam pomogne da izađemo iz ove izazovne situacije u kojoj smo se našli”.

Magat je poznat po svojim strogim metodama rada, koje su mu donijele dva nadimka - Sadam, po Sadamu Huseinu, i Kveliks, što je kombinacija njegovog imena i njemačke riječi kvelen, koja znači tortura.

Pred njim je težak zadatak, jer je klub iz Berlina na osam kola do kraja pretposljednji na tabeli, sa dva boda manje od Arminije Bilefeld, koja je u zoni spasa.

Jovetić i drugovi su na posljednjih devet utakmica u Bundesligi osvojili svega dva boda, a vezali su pet poraza.

Bonus video: