Ćavi: Obamejang poklon sa neba, Dembele je bio sjajan

Možda i najveći dobitak Ćavijevog angažmana je uloga Usmana Dembelea. Uprava je htjela da otjera Francuza, zato što ne želi da produži ugovor, ali ju je trener ubijedio da ga ostavi i zamolio i navijače da mu ne zvižde. Isplatilo se...

4481 pregleda 0 komentar(a)
Foto: REUTERS/Albert Gea
Foto: REUTERS/Albert Gea

Arsenal je praktično otjerao svog kapitena i dao poklon Barseloni kakav nije mogla ni da sanja - sjajnog napadača bez centa obeštećenja.

Pjer-Emerik Obamejang se sjajno pokazao u dresu „blaugrane”, dao šest golova na devet utakmica, na kojima su Katalonci upisali šest pobjeda i tri remija.

Bivši napadač Milana, Dižona, Lila, Monaka, Sent Etjena, Borusije Dortmund i Arsenala je oduševio svog trenera, Ćavija Ernandesa.

„Obamejang je poklon koji nam je pao sa neba. Nisu to samo golovi, već način na koji trenira, njegov profesionalizma. Primjer je svim igračima”, rekao je legendarni vezista.

Odličan je bio i Feran Tores, koji je bio na meti kritika što ne postiže golove, a u pobjedi nad Osasunom (4:0) je dao dva.

„Govorio sam da će golovi doći za Ferana. Pogađao je gdje god je igrao - u Valensiji, Mančester sitiju i nacionalnom timu. Bilo je samo pitanje vremena kada će da proradi. Oduševljen sam onim što radi”.

Možda i najveći dobitak Ćavijevog angažmana je uloga Usmana Dembelea. Uprava je htjela da otjera Francuza, zato što ne želi da produži ugovor, ali ju je trener ubijedio da ga ostavi i zamolio i navijače da mu ne zvižde.

Dembele mu se odužio sjajnim izdanjima, a protiv Osasune je imao dvije magične asistencije i dao loptu Rikiju Puđu pred posljednji gol na meču, pa je dobio ovacije sa tribina.

„Ako igrate dobro, činite ljude srećnim. Navijači mogu da vide da daje sve za Barsu, a njih ne možete da prevarite. Bio je sjajan”, zaključio je Ćavi, čiji je tim po četiri puta tresao mrežu na četiri prethodna meča.

Bonus video: