Savić i Atletiko na ispitu protiv Ronalda, Benfika vidi šansu u Amsterdamu (INFOGRAFIK)

Mančester junajted dočekuje Atletiko nakon 1:1 u Madridu, Ajaks sa Benfikom (2:2 u Lisabonu). Oba meča počinju u 21 sat

6242 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Twitter/Atleticodemadrid
Foto: Twitter/Atleticodemadrid

I Mančester junajted i Atletiko Madrid se u nacionalnim prvenstvima bore za plasman u Ligu šampiona.

Ciljevi su pred početak sezone bili mnogo veći, i u Mančesteru i u Madridu se vjerovalo u trofeje, a sada je jasno da jedan od ova dva kluba večeras završava evropsku priču.

”Crveni đavoli” i “kolćonerosi” se sastaju u revanšu osmine finala Lige šampiona - rezultat prvog meča iz Španije (1:1) daje realne šanse i jednima i drugima.

Stefan Savić je najavljen od prvog minuta protiv Kristijana Ronalda, koji je u naletu nakon het-trika protiv Totenhema u subotu...

"ATLETIKU NE SMETA KAD RIVAL DOMINIRA"

Menadžer Junajteda Ralf Rangnik očekuje da Atletiko igra takozvanu čekalicu...

"To je protivnik kojem ne smeta da protivnik diktira tempo i dominira. Atletiko je imao manje od 50 odsto posjed lopte u posljednjim mečevima u prvenstvu i toga smo svjesni", rekao je Rangnik i dodao:

"Bitno je da prvi postignemo gol, onda će biti lakše da vodimo utakmicu. Da li smo sposobni da se odbranimo? Mislim da jesmo", istakao je Njemac.

Atletiko je u prvom meču rano poveo golom Žoaa Feliksa i dugo imao kontrolu, čuvao je prednost bez većih problema. Izjednačenje je Junajtedu donio mladi Entoni Elanga.

"Izvukli smo maksimum iz te utakmice zahvaljujući boljoj igri u drugom poluvremenu. Očekujem drugačiju utakmicu na “Old trafordu”, moramo da brže razmišljamo na terenu", kazao je Rangnik.

Osvrnuo se i na učinak Ronalda protiv Totenhema.

"Treba nam takav Kristijano i protiv Atletika. Nije sve u njemu, bitan je tim i potrebno je da dosta stvari radimo drugačije nego što je to bio slučaj u Madridu".

SIMEONE: MORALI SMO DA POBIJEDIMO

Dijego Simeone, s druge strane, žali za prvom utakmicom...

"Morali smo da dođemo u Mančester s prednošću. Uradili smo dovoljno da pobijedimo, odigrali veoma dobro i jedan trenutak nepažnje nas je koštao. Gol u gostima sada ne važi, to je dobra okolnost za nas", rekao je Simeone.

Atletiko Madrid, Stefan Savić
foto: Twitter/Atleticodemadrid

Argentinac je pred sam polazak u Mančester dobio bitnu vijest - oporavio se Hose Marija Himenes, možda i bude spreman da u tandemu sa Savićem istrči na teren “Old traforda”.

AJAKS FAVORIT, TEN HAG: VELIKI IZAZOV

Ajaks je jedna od tri ekipa koja je u grupi ove sezone upisala svih šest pobjeda (uz Liverpul i Bajern).

U sedam mečeva su “kopljanici” dali 22 gola, a u prvom duelu osmine finala sa Benfikom su dva primili - bilo je 2:2 u Lisabonu.

Kako god, holandski velikan je favorit da se plasira među osam najboljih.

"Uradili smo velike stvari ove sezone u Ligi šampiona, ali imamo sportsku ambiciju da nastavimo da vjerujemo. Benfika je veliki izazov, želimo da pokažemo da smo zreli za njega", kaže trener Ajaksa Erik ten Hag.

Iz Benfike su sigurni:

"Šanse su 50-50", poruka je trenera Nelsona Verisima.

Bonus video: