Golovi Đurđevića i Mugoše, Malešević debitovao u SAD

Napadači pogađali za Sporting Hihon odnosno Inčon i predvode listu najbolje ocijenjenih crnogorskih internacionalaca prethodnog vikenda

3940 pregleda 1 komentar(a)
Mugoša, Foto: Shutterstock
Mugoša, Foto: Shutterstock

Fudbaler Sportinga iz Hihona,Uroš Đurđević je najbolje ocijenjeni crnogorski internacionalac prethodnog vikenda. Popularni Đuka je odigrao dobar meč, postigao vodeći pogodak u 50. minutu protiv Tenerifea, pa ga je sajt Sofascore ocijenio sa 7,3.

Đurđevićev pogodak nije bio dovoljan za pobjedu - gosti su preokrenuli i nanijeli timu iz Hihona četvrti poraz zaredom. Sporting je u krizi i ima samo pet bodova više od B tima Sosijedada, koji je u opasnoj zoni.

Napadač “hrabrih sokola” je na 26 utakmica u Segundi postigao 12 golova, a ima i tri asistencije.

I Stefan Mugoša (7,2) bio je strijelac prethodnog vikenda. Postigao je jedini gol za Inčon junajted u trijumfu nad Gimčeonom i nastavio sa dobrom formom na startu južnokorejske K lige. Podgoričanin je na pet mečeva upisao dva pogotka, a ovaj protiv Gimčeona je posebno značajan – to je bio jubilarni 400. gol postignut na “Sungui arena parku”.

Inčon je odlično startovao i poslije pet utakmica ima 10 bodova, tri manje od lidera Ulsana.

Poslije Đurđevića i Mugoše slijedi Stefan Savić (7,1). Štoper madridskog Atletika se oporavio od povrede i protiv Kadisa odigrao 90 minuta. Dobio je žuti karton, a “kolćonerosi” su slavili 2:1 i napravili lijepu uvertiru pred večerašnji revanš osmine finala Lige šampiona protiv Mančester junajteda na “Old Trafordu”.

foto: Sofascore

Na četvrtom mjestu je napadač Gangvona - Dino Islamović (6,9). Protiv Suvona je odigrao 90 minuta, nije postigao gol, a njegova ekipa je izgubila 2:0. Islamović je u dosadašnjem dijelu K lige dva puta bio strijelac.

Na petom mjestu najbolje ocijenjenih crnogorskih internacionalaca je Luka Malešević (6,7). Riječ je o defanzivcu i bivšem igraču Iskre, nekada mladom reprezentativcu Crne Gore, koji je nedavno napustio Radnik iz Surdulice i preselio se u Rio Grande.

Rio Grande nastupa u drugom po rangu američkom takmičenju, USL šampionatu, a na startu je minimalnim rezultatom savladao Ouklend. Malešević je na debiju odigrao 64 minuta i dobio žuti karton.

Bonus video: