Konačno fudbal: Mladost i Budućnost odigrali vatrometni derbi bez pobjednika

Nije bilo pobjednika u derbiju, ali je apsolutni pobjednik 12. kola ekipa Sutjeske, koja je stekla osam bodova prednosti na vrhu
58 pregleda 1 komentar(a)
Budućnost Mladost, Foto: Savo Prelević
Budućnost Mladost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.10.2017. 16:05h

Sve što crnogorski klupski fudbal nije ponudio na 59 utakmica dogodilo se u 60. - Mladost i Budućnost odigrali su najbolji meč u dosadašnjem toku sezone, a uzbudljivi i napeti derbi na Starom aerodromu završen je bez pobjednika 3:3.

Tražiti greške, kojih je bilo, tražiti nedostatke i ekipama i pojedincima, kojih je, takođe, bilo – ovoga puta je potpuno pogrešno.

To je posao trenera, a oni koji vole fudbal, i vjeruju da će se na našim terenima nekada igrati pravi fudbal u kontinuitetu, mogli su, konačno, da uživaju 90 minuta, u duelu dva ravnopravna rivala, koja, što je najvažnije, žele da pobijede i da postignu gol više.

Nije bilo pobjednika u derbiju, ali je apsolutni pobjednik 12. kola ekipa Sutjeske, koja je stekla osam bodova prednosti na vrhu.

Iako je Mladost povela, golom Marka Ćetkovića, nakon brze akcije Raičevića i asistencije Adrovića, Budućnost je, čini se, bila za nijansu bliža pobjedi. Ako ne zbog čega drugog, onda zbog toga što je dva puta vodila, imala dvije velike šansu, prvu kod rezultata 1:1, drugu kod 2:2.

“Dali smo tri gola u gostima, a nismo pobijedili. To je čudno, s obzirom na to da smo do sada imali problema u realizaciji, a čvrstinu u odbrani”, kazao je trener Dragan Kažić.

Njegov tim je nakon primljenog gola reagovao dobro, za razliku od Mladosti, koja je u defanzivi često djelovala panično i dezorjentisano.

Alen Melunović je u 23. minutu poravnao, nakon efektnog ubacivanja Igumanovića, a deset minuta kasnije pogodio prečku sa peterca.

Odbrana domaćih bila je u tim trenucima prilično nestabilna, što su gosti iskoristili i nakon kombinacije na malom prostoru dobili penal (faul Cicmila nad Pejakovića), koji je u vođstvo pretvorio Melunović.

Budućnost nije, međutim, uspjela da iskoristi momenat i makar mirno da završi poluvrijeme, pa je brzo stiglo izjednačenje. Pejaković je izgubio loptu na sredini terena, a 35-godišnji Mirko Raičević povukao kontru i spojio sa golom Admira Adrovića, kome je ostalo samo da proslavi prvi pogodak u sezoni.

Trener Budućnosti izvršio je dvije izmjene na poluvremenu, uveo Sekulića i Raičevića.

Njegov tim je dobio dodatni kvalitet u napadu, Sekulić je odmah imao šansu za 3:2, ali je Ljuljanović istrčavanjem spriječio gol.

Bio je nemoćan u 55. minutu, kada je još jedan centaršut Igumanovića sa lijeve strane na drugoj stativi sačekao Milivoje Raičević i pogodio za novi preokret.

I ponovo Budućnost brzo izgubila sve što je stvorila. Samo minut kasnije, nakon konfuzije u šesnaestercu gostiju, Ivan Novović je poslao loptu u gornji lijevi ugao za 3:3.

“Nismo imali koncentraciju da zadržimo prednost. Ne kažem da smo bili bolji od Mladosti, ali preokrenuli smo i vodili dva puta, tako da možemo da žalimo”, rekao je Kažić.

“Dobra utakmica, šest golova, dosta uzbuđenja. Pravili smo neke greške koje nismo smjeli, koštale su nas, ali, kada se sve sabere, mislim da je rezultat realan”, kazao je Srđan Radonjić, koji je danas vodio tim, umjesto Branka Smiljanića, koji je zbog srčanih problema zadržan u bolnici.

Bonus video: