Crnogorac izludio Ronalda, kada je na svom nivou jedan je od najboljih u Evropi

"Kolćonerosi" su se plasirali u četvrfinale Lige šampiona, zahvaljujući još jednoj prezentaciji vrhunske defanzivne strategije i timskog duha, koje je spremio i izgradio Dijego Simeone, a u kojima je Savić jedan od ključnih faktora, i to godinama

20064 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Savić u duelu sa Ronaldom, Foto: Beta/AP
Savić u duelu sa Ronaldom, Foto: Beta/AP

"Crnogorac je odigrao veliku utakmicu. Nije dopustio da ga prođe nijedna lopta. Odličan u vazduhu, siguran na zemlji. Njegovo iskustvo je neprocjenjivo. Izludio je Ronalda. Kada je na svom nivou, on je jedan od najboljih defanzivaca Evrope".

Ovako je španska "Marka" opisala izdanje Stefana Savića na Old trafordu, u velikoj pobjedi Atletiko Madrida nad Mančester junajtedom (1:0).

"Kolćonerosi" su se plasirali u četvrfinale Lige šampiona, zahvaljujući još jednoj prezentaciji vrhunske defanzivne strategije i timskog duha, koje je spremio i izgradio Dijego Simeone, a u kojima je Savić jedan od ključnih faktora, i to godinama.

Crnogorski as je dobio bukvalno svaki vazdušni duel, a osim detalja iz prvog poluvremena, kada ga je Fred prevario nestvarnim driblingom, u stilu Ronaldinja, nijednom nije "visio" u situacijama jedan na jedan, iako je protiv sebe imao Ronalda, Sanča, Rašforda, Kavanija i Elangu.

Savić u posljednje vrijeme ima sitnih problema sa povredama, odigrao je, recimo, samo 19 od 28 mečeva u La Ligi, a ovo mu je bila tek treća utakmica u Ligi šampiona ove sezone.

Njegovo odsustvo, kao i činjenica da zbog povreda nije u punom takmičarskom kontinuitetu, umnogome su uticali da Atletiko na domaćoj sceni nije konkurentan u borbi za vrh tabele i što je izgubio šanse da odbrani naslov.

U minuloj, šampionskoj sezoni, 31-godišnji Mojkovčanin bio je dominantna figura, jedan od najzaslužnijih za osvajanje titule, po ocjenama svih španskih medija najbolji odbrambeni igrač La Lige.

Zato će njegova forma i njegov zdravstveni status biti od neprocjenjive važnosti za Atletikov dalji put u Ligi šampiona, te u finišu La Lige, u kojoj je cilj jedno od prva četiri mjesta...

Bonus video: